Progonjena Crkva: Nigerija…

Izvor: pixabay.com
0

 

Bijele se lijesovi ubijenih kršćana. Na užarenom nigerijskom suncu čini se da blješte, kao da žele posvjedočiti o ljepoti duša onih čija tijela u njima počivaju. Oko njih mnošto ljudi promatra ovaj bolni prizor. Roditelji zazvaju svoju djecu, a djeca svoje roditelje. Zazivaju da se vrate, ali nitko ne odgovara. Samo nijemi blještavi lijesovi koji u sebi skrivaju izmučena mrtva tijela onih koji više nisu ovdje, koja više na ovom svijetu neće progovoriti, neće progovoriti utješnu riječ. Mrtve majke više ne mogu utješiti svoju djecu ni mrtva djeca zagrliti svoje roditelje. Gotovo je, oni su sada u vječnosti i od tamo tješe, zajedno za svojim Kraljem Mučenika.

Na Cvjetnu nedjelju prije desetak dana jedna nigerijska obitelj se skupila da bi proslavili posvećenje svoga djeteta (protestantska verzija krštenja). Do navečer se sakupilo dosta gostiju i slavlje je moglo početi. No, oko 19:00 došli su i zlonamjerni nepozvani gosti koji su, ničim izazvani, počeli pucati i ostavili iza sebe 17 mrtvih (uključujući majku djeteta) i 8 ranjenih. Lokalne su vlasti, čuvši za pokolj, odlučne počinitelje privesti pravdi. Vjerojatno će i uspjeti, jer se ubojice nisu skrivali, ali to neće donijeti neke velike plodove. Ovaj incident je samo jedan u moru raznih progona u toj najmnogoljudnijoj afričkoj državi.

Naime, Nigerija je na 12 mjestu po intenzitetu progona. Radikalni islamski militanti (Boko Haram) i stočari (Fulani) teroriziraju kršćane dugo vremena, a korumpirana je vlast, iako ima želje riješiti problem i pomoći, uglavnom nemoćna. Poput Pilata koji je htio osloboditi Isusa, ali ga je ipak predao mučiteljima.

Molimo za Nigeriju, nigerijsku vlast i nigerijske muslimane. Neka Bog dotakne njihova srca, neka se odvrate od svojih zlih puteva i neka postanu dio Otajstvenog Kristovog Tijela. A sve poginule neka dobri Isus uvede u svoje Kraljevstvo.

 

Izvor: Progonjena Crkva

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.