Započeo projekt gradnje objekta za mlade koji moraju napustiti domove i siromašne studente

0

PREUZMITE LETAK

Caritas Zagrebačke nadbiskupije započeo je kampanju pod nazivom „Da život imaju“ kojom prikuplja sredstva za gradnju objekta za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove kao i za siromašne studente. Tim povodom, uz sponzorstvo Hrvatske pošte, na adrese kućanstava na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije upućeno je 500.800 letaka s priloženim uplatnicama za dobrovoljne donacije.

 

Izgradnja objekta, na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu, trebala bi biti završena u roku od osamnaest mjeseci, odnosno krajem 2018. godine. Projektom će se osigurati smještaj za trideset i jednog korisnika. Vrijednost radova rušenja stare zgrade i izgradnje novog objekta iznosi 8,7 milijuna kuna. U tijeku je postupak prikupljanja ponuda za opremanje objekta.

Za izgradnju objekta do sada je prikupljeno 3,2 milijuna kuna. Za dovršetak projekta potrebno je osigurati još 5,5 milijuna kuna.

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi gotovo 800 djece i mladih. Svi oni nakon navršene 18. godine života, odnosno po završetku školovanja, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Prosječno, svake godine iz domova iziđe oko 60 mladih. Neki među njima se snađu i zaposle, ali većina je onih koji su bez podrške obitelji i društva, bez posla, stana i sredstava za život – prepušteni samima sebi. Mnogi od njih ostaju ovisni o socijalnoj skrbi te izloženi ulici i siromaštvu. Kako bi tim mladim ljudima pomogao, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je spomenutu inicijativu izgradnje objekta za njihov privremeni (dvogodišnji) smještaj kao i za smještaj siromašnih studenata koji ne ostvare pravo na studentski dom.

Ovim projektom želimo im pomoći da se, uz podršku dobrih ljudi, osamostale u trenutku napuštanja domova.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva javnost i građane da se i najmanjim darom uključe u realizaciju ovog humanog projekta i time pomognu vratiti povjerenje i život mladima koji su sami – bez obitelji, posla i bilo kakve druge podrške.

Pomoći im možete uplatom dobrovoljnog priloga putem uplatnice koju ćete narednih dana pronaći u svom poštanskom sandučiću ili uplatom putem interneta (www.czn.hr/donacije-online) i tako postati kamenčić u mozaiku dobrote za mlade bez roditeljske skrbi i siromašne studente!

Zahvaljujemo Hrvatskoj pošti na suradnji u realizaciji projekta.

U Zagrebu, 30. lipnja 2017. godine
s. Jelena Lončar
ravnateljica Caritasa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.