Sabotaža hrvatskog turizma – Sve je laž i manipulacija protiv interesa hrvatskog naroda

0

Članak kojeg smo objavili, a koji nosi naslov “HRVATSKA: Otkrivamo zašto žele uništiti vlasnike privatnog smještaja na Jadranu” je nenadano postao jedan od najčitanijih članaka na našem portalu. Svi koji su duboko u sebi osjetili da nešto ne štima, dobili su potvrdu da nisu ludi. Istina, sve treba uzeti s rezervom jer mišljenje od par osoba, ne mora oslikavati mišljenje svih.

Vratimo se na reakcije čitatelja i hrvatskih “dušobrižnika”, na samo na ovaj članak, nego uopće na rad hrvatskog turističkog sektora. Radni mali čovjek je reagirao zdravo i iskreno. Osjetio je manipulaciju i vjerojatno cilj “opskurne strane” potpomognutom osobama binarnog profila sklonih mišljenju stada.

Čitamo: “U Turskoj za iste novce imamo deset puta bolju uslugu”; “Cijene se moraju spustiti da bismo imali više turista”; “Idem u Grčku. Kada spustite cijene vraćam se”; “Hrvati su polupismeni lokalni uhljebljeni debili”; “Šugavi lihvari”, “Stoka necivilizirana”… i još puno grubljih i neprikladnih riječi koje su rezultat sistematskog pasiviziranja i stigmatiziranja hrvatskog čovjeka koji živi od turizma.

MOGU LI OVE RUŽNE IZJAVE NEKOGA MOTIVIRATI DA KVALITETNIJE RADI?

Naravno da ne mogu. Govore o tome temelji pedagogije. Osoba ne treba uvrede, nego zdrave kritike i prijedloge. Solidarnost u dobru, ali i u zlu. Hrvatski turizam je projekt kojeg čine svi, a ne veliki investitori koji izvlače dobit i ostavljaju agoniju.

Grčka i Turska u istoj rečenici, glede turizma, ne idu zajedno. Grčku su slomili i natjerali na mizeriju koja će trajati još desetljećima. Još im samo nedostaje prijedlog, koji je već ponuđen Hrvatskoj prije par godina, da se okrenu seksualnom turizmu. “Uspješna” i moderna grčka turistička ponuda bi ovim bila “potvrđena” i priznata u svijetu.

TURSKA JE DOISTA SVJETSKA TURISTIČKA SILA. ZNATE LI ZAŠTO?

Zato što u Turskoj vlada tradicionalni konzervativni mentalitet. Turčin neće kupiti ništa ako slično može naći u Turskoj ili turskoj trgovini. Spreman je satima obilaziti europsku metropolu kako bi kupio namještaj turske marke Istikbal. Turski narod radi za sebe, a ne za strane nalogodavce. Turska je isplatila svoj dug Međunarodnom monetarnom fondu i ne sluša “iskrene i dobronamjerne” stručnjake MMF-a.

TAJNA TURSKOG TURISTIČKOG USPJEHA?

Turska odlično zna da sve ovisi u unutarnjem tržištu. Ne može osoba i tvrtka preko noći postati svjetski konkurent. Prvo se mora oformiti na domaćem tržištu, a tek onda konkurirati stranom. Osobe koje redovito posjećuju Tursku mogu potvrditi navedeno. Turska prije par godina nije konkurirala drugim destinacijama, ali je točno znala što treba činiti da se to ispravi.

OTKRIVAMO VAM NEKE OD IDEJA

Gotovo svi proizvodi u ponudi All Inclusive u Turskoj su domaći proizvodi, a ne strani. U All Inclusive ponudi rijetko su uključeni Američki Whisky ili Coca Cola. Domaće možete piti i jesti u izobilju, ali za stranu hranu i piće, treba dodatno platiti.

Svi se pitate kako je moguće da za 500 eura provedemo odmor u Turskoj? Odgovor je također jednostavan. Odmor sponzoriraju lokalni trgovci koji sve naplate prodajom svojih proizvoda turistima koji dolaze.

Takva putovanja nizu izuzetak, nego norma. Trgovci plaćaju jedan dio puta, a hotelski vodiči goste vode u trgovine sponzora. Kada se vrate kući, već ih čekaju “ćilimi” kupljeni u Antaliji. Toliko su organizirani da nude i kredite. U sve je uključena dijaspora, koju naši mediji sistematski vrijeđaju.

JESTE LI SHVATILI PRINCIP?

Država, turistički sektor, trgovci i dijaspora rade zajedno. Što god mi mislili od predsjedniku Erdoganu, on pazi na domaću ekonomiju. Kada kupuje S-400, pregovara kako će prodati na stotine tisuća tona voća i povrća Rusiji. Kada gradi autoceste u Bosni i Hercegovini, zahtjeva da on da kredit i da turska tvrtka vodi radove.

U slučaju da domaći proizvodi postanu prekupi, Erdogan je spreman devalvirati nacionalnu valutu i optimizirati cijenu rada. Turska je doista suverena država, a ne prostitutka svjetskih sila.

ŠTO JE S HRVATSKOM?

Sa sigurnošću tvrdim da je hrvatski čovjek kreativniji od turskog. Zašto ga onda vlasti i mediji žele obeshrabriti i poslati vani gdje će u roku 24 sata postati upravo ono što tvrdim na početku ove rečenice – kreativan i vrijedan.

Stvar je vrlo jasna. Radi se o osobama koje puno pričaju, ali ništa ne rade, niti su to u stanju. U svojoj nemoći, smetaju im sposobni i koji mogu nešto učiniti. Umjesto da im pomognu, nesposobni su počeli služiti strane interese jer je tako lakše. Drugi će misliti i raditi, a oni će, poput mrvičara, svojim zlim karakterom potjerati eventualnu konkurenciju s tržišta.

HOĆETE DOKAZ ZA IZGOVORENO?

Ako su svi u privatnom turističkom sektoru (privatni smještaj i restorani) uhljebi, prevaranti, preskupi, kockoglavi seljaci, debili, šugavci… što ti velemajstori poduzetništva ne otvore svoje restorane i svoje smještaje, te svojim primjerom pokažu kako se radi? U medijima sve znaju. Pričaju jezike. Školovani su izvan Hrvatske. Načitani su i točno “znaju” što treba.

Dragi moji, ne gubiti vrijeme na Facebooku i po kolumnama. Pokažite “stoci sitnog zuba” kako se to radi. Ako nećete ili pak ne možete, onda vaša kritike ništa ne vrijede. Ili pomozite ili vam nitko više neće vjerovati u ono što govorite.

Izvor: logično.com 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.