NHR (Sesvete): Genocid nad hrvatskim narodom!

laskom Titovih jedinica u Zagreb, skupa s nekoliko drugih djevojaka i mladih žena, silovanja je, mučena i ubijena od pripadnika jedinice, koja je služila isključivo za teroriziranje i ubijanje stanovništva, a koji su ostali upamćeni pod nazivom "Lajbek milicioneri"

0

Grozda Budak rođena je 1924. u Zagrebu kao treće dijete u obitelji književnika Mile Budaka i njegove supruge Ivke. Bila je izvrsna učenica Gimnazije Sestara milosrdnica u Zagrebu, gdje je i maturirala.

Ulaskom Titovih jedinica u Zagreb, skupa s nekoliko drugih djevojaka i mladih žena, silovana je, mučena i ubijena od pripadnika jedinice, koja je služila isključivo za teroriziranje i ubijanje stanovništva, a koji su ostali upamćeni pod nazivom “Lajbek milicioneri”.

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=Dph1ZEdnLuk

Ta egzekutorska jedinica bila je sastavljena od dragovoljaca za ubijanje “narodnih neprijatelja” unovačenih uglavnom od “partizana i njihovih simpatizera” iz podsljemenskih sela. Jedinica je utemeljena po naređenju polupismenog bravara, “narodnog heroja” i ministra policije, odnosno unutrašnjih poslova NRH, poznatog krvoloka Ivana Krajačića zvanog Stevo i načelnika OZNE za grad Zagreb, “narodnog heroja” i psihopatskog ubojice Marijana Cvetkovića. Jedinica “lajbek milicionara” bila je “operativno pridodana” dragovoljačkom egzekucijskom odredu VI ličke divizije.

 

Izvor: pixabay.com

Grozda je skončala na posebno brutalan način. O tome je tvrdio tadašnji načelnik Vojnog suda II. Armije Gabrijel Divjanović, uz hvalu kako su svaki taj zahvat snimali i imaju fotografije. I još je istaknuo kako su te slike o “zahvatima” pokazali njenom ocu dr. Mili Budaku koji je uskoro također mučki ubijen.

Ovo je samo jedan od više tisuća slučajeva, a opisi kojih su brutalniji od najperverznijih scenarija filmova strave i užasa, budući da je cijeli Zagreb ispunjen mučionicama (kućama i podrumima), a dvorišta i trgovi su grobišta mučenih i isakaćenih.

 

Izvor: pixabay.com

Treba li spomenuti da za ove zločine nikada nitko nije odgovarao. Mnogi od nalogodavaca i izvršitelja ovih monstruoznosti već odavno primaju plaću za svoja nedjela na drugome svijetu. Međutim, jedino NHR pokazuje političku volju da se nasljedstvo krvnika hrvatskoga naroda ne naziva obmanjujućim eufemizmom – antifašizmom, nego pravim imenom – genocidom nad hrvatskim narodom.

Izvor: NHR Sesvete

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.