ŠKORO PODRŽAO OVRŠNI USTANAK ‘Zalažem se za ovršni zakon po slovenskom modelu’

Zalažem se za ovršni zakon po slovenskom modelu i smanjenje troškova koji nastaju u sprezi javnih bilježnika i Fine, rekao je Škoro

0

Zalažem se za ovršni zakon po slovenskom modelu i smanjenje troškova koji nastaju u sprezi javnih bilježnika i Fine, rekao je Škoro

Uoči jučerašnjeg skupa predsjedničkog kandidata Miroslava Škore u Čakovcu obratili su mu se i predstavnici Ovršnog ustanka Međimurske županije. Svoje zahtjeve naveli su u pismu koje su mu u toj prilici pročitali.

– Tražimo da ako postanete predsjednik da se važeći ovršni zakon stavi van snage do donošenja novog i trenutnu deblokadu i prekid svih ovrha za sve ovršene i blokirane građane Republike Hrvatske. Tražimo od Vas da ako postanete predsjednik raspišete referendum o ovršnom zakonu i donošenju novog, pravednijeg ovršnog zakona koji će građanima RH omogućiti da otplate svoje dugove, a ne da su doživotni robovi svojih dugova. Tražimo da kad postanete predsjednik da se građanima vrate sve jedine nekretnine koje su im oduzete temeljem ovršnog zakona ili da ih se obešteti u tržišnoj vrijednosti njihovih nekretnina koje su oduzete, naveli su između ostalog u svom pismu.

Miroslav Škoro rekao je da će imati njegovu podršku i naglasio kako su mu poznate situacije kad građani, kod nekih ovrha, za stotinu kuna duga moraju platiti i nekoliko stotina kuna troškova koji nastaju zbog sprege javnih bilježnika i Fine.

– Smatram da moramo razmotriti model sličan slovenskom, jer oni imaju dobar ovršni zakon. Ne treba bježati od rješenja koja postoje kod naših susjeda ili negdje drugdje, ako su dobra i za hrvatske građane. Poznato je da se zalažem za rješavanje čitavog niza otvorenih pitanja koje imamo sa Srbijom, ali smatram da bi se i kod nas trebao primijeniti tzv. Tijanin zakon, nedavno usvojen kod naših istočnih susjeda, a koji predviđa doživotni zatvor za najteža kaznena djela, rekao je Škoro.

 

Autor: Miljenko Ovčar

Izvor: emedjimurje.rtl.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.