Slavna 204. brigada Vukovara

0

 

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u svom se obraćanju osvrnuo na žrtvu grada Vukovara prigodnim riječima. „Molim vas da ne posustajemo, da imamo volje, energije i snage boriti se za one čiji su životi ugašeni 1991. godine i godinama nakon toga, a koji nisu dobili svoju zadovoljštinu kroz presude, čitanja i naglašavanja odgovornih. Na žalost, ne možemo ih vratiti, ali dugujemo njima, sebi i svom društvu da ih ne zaboravimo te da za svakog od njih prokažemo krivce”, rekao je gradonačelnik te dodao kako je danas sretan dan jer veličamo one koji su stvorili ovu državu i dali nam priliku da izgrađujemo naš grad iz ruševina i pepela te im zahvalio na tome. „Hvala svima koji ste ovdje i koji činite naš grad boljim mjestom za život. Stavljeni smo na težak put i on nikada neće biti gotov. Dužni smo se dići kada se spotaknemo, jer smo zahvaljujući vama dobili čast ulagati u ono najbolje što imamo – naš grad i našu Domovinu”, naglasio je Penava. „Zahvaljujući vama, drage hrvatske braniteljice i branitelji koji ste nam omogućili ovu državu, danas stojimo ovdje. Vaša uloga je ratne 1991. godine bila neupitna, ali moram napomenuti kako i danas djelujete na dobrobit grada Vukovara i svih naših sugrađana”, kazao je gradonačelnik Penava te istaknuo kako su te iste osobe i danas aktivne u mnogim segmentima vukovarskog društvenog života te svojim doprinosom podižu kvalitetu života u Vukovaru.

Danu hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara odazvali su se mnogobrojni uvaženi gosti među kojima i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Marijana Balić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zvonko Milas, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske brigadni general Željko Živanović, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, izaslanik ravnateljstva policije Fabijan Kapular, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar te brojni predstavnici državnih, vjerskih, kulturnih, obrazovnih i društvenih institucija, kao i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izvor: vukovar.hr

Danas je Dan hrvatskih braniteljica i branitelja grada Vukovara, pa stoga čestitamo ovaj dan svim braniteljima grada heroja Vukovara.

Naime, dana 10. ožujka 1991. godine, na današnji datum, postrojili su se prvi nenaoružani odredi hrvatskih branitelja u Bogdanovcima, kraj Vukovara. 

Svima koji su branili herojski grad Vukovar od srbo-četničke i JNA agresije veliko hvala, a poginulim, nestalim i umrlim braniteljima Vukovara, ali i općenito Domovinskog rata, neka je vječna slava, hvala i pokoj. S nama su!

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.