Sotonina taktika u borbi protiv kršćana

0

Uskrsnućem Isusa Krista pali anđeo Sotona zbačen je u podzemlje i on je postao poraženi vječni gubitnik. On iako poražen, ne spava. On i dalje ubire nove žrtve koje uspije svojim lažima obmanuti. On bijaše čovjekoubojica, lažac od početka, kako nam piše sv. Ivan Evanđelist. Zato, braćo katolici, ne spavajmo nego se podložimo Bogu i oduprimo đavlu i on će pobjeći od nas.

Na internetu sam pronašao priču sa zanimljivim dijalogom između Sotone i njegovih vojnika u kojem otkiva “taktiku” djelovanja u borbi protiv vjernika. Vrlo je poučna pa je prenosim.

Sotona je u podzemlju ustrojio svoju vojsku-demone. Prozbori im: “Neprijatelju našemu, Bogu, ne možemo ništa, ali one koji vrše njegove zapovijedi možemo zavarati i pridobiti za nas. Katolicima ne možemo zabraniti odlazak u svoje crkve, niti čitanje Svetog Pisma, ali ih možemo zavarati tako da im više ne raste ljubav za Isusom Kristom, da nemaju kontakt s njim odnosno razgovor, molitvu.

Ako ih u ovome uspijemo zavarati i zavesti, pridobit ćemo ih za sebe. Ako ih pridobijemo, imat ćemo i vlast nad njima, jer dok se oni mole, mi smo u opasnosti. Dakle, pustite ih ići u crkvu, pustite ih činiti sve po svojim običajima, ali ukradite im vrijeme, vrijeme za razgovor s Bogom, odnosno molitvu. Tako glasi naredba moja, vama vojnici podzemlja. Dakle, krenite i zavarajte ih.”

“Kako to učiniti?” – pitaju demoni.

Sotona odgovara: “Opteretite ih svaki dan s beskorisnim i beznačajnim sitnicama, zavladajte njihovim mislima i izmislite uvijek nešto novo. Usmjeravajte ih tako da imaju mnogo izdataka, da im potrošnja bude što veća, da dižu nove i nove kredite. Žene nagovorite da žive za svoj posao jer će tako biti manje sa svojom djecom. Muževe im nagovorite da rade 7 dana, svaki dan 10-12 sati i tako će biti umorni i neće imati vremena za molitvu i obitelj.

Tako ćemo im osigurati isprazan život. Glave im napunite da ne znaju slušati blagi glas Duha Svetoga. Naučite ih slušati glazbu dok jure svojim automobilima da im misli odlutaju i postanu nepažljivi. Radio, tv, kompjutore, mobitele, rasporedite da su im uvijek u neposrednoj blizini da im odvlače pozornost od svojih bližnjih.

Preplavite ih časopisima, čak i stol gdje objeduju napunite tiskom, svaki sat im plasirajte nove i nove vijesti o ubojstvima, pljačkama, zrakoplovnim nesrećama, ratovima, pobačajima, eutanaziji, samoubojstvima, enormnim svotama novca od preprodaje droga. Oblijepite im ulice reklamama, poštanske sandučiće zatrpajte reklamnim ponudama o gratis proizvodima.

Na naslovnim stranama novina neka budu što ljepše i golišave djevojke. Šaljite ih u kafiće, zabavne parkove, igraonice, kina, koncerte jer nam je cilj da budu ZAUZETI, ZAUZETI, ZAUZETI!!! Vrijeme za obitelj i Boga ne smiju imati. Neka stalno imaju osjećaj zauzetosti, prenatrpanosti da im na pamet ne bi pala evangelizacija, jer bi mogli pridobiti neku novu dušu za Boga.

Usadite im u srce ponos, sebičnost, oholost, proždrljivost, inat, bahatost da se ne bi ponizili i zatražili od Boga oprost i novu snagu sile Duha Svetog. Vjerujte, ovaj plan će uspjeti.”

Govor je završen a demoni su brže-bolje krenuli po svijetu izvršiti dobivenu zadaću, omesti kršćane i obmanuti ih da cijeli život provedu jureći amo-tamo.

Foto: pixabay.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.