Što čitati ovog ljeta? Provedite ga duhovno s dobrom knjigom!

Stiglo je ljeto, a s njime i malo više slobodnog vremena. To je prilika za pročitati dobru knjigu i nahraniti dušu. Stoga smo izdvojili nekoliko naslova duhovne tematike kojima možete obogatiti svoj duh ovoga ljeta, a uz to izdvajamo i nekoliko naslova za djecu Također smo pripremili i nekoliko naslova za djecu

0

 

Stiglo je ljeto, a s njime i malo više slobodnog vremena. To je prilika za pročitati dobru knjigu i nahraniti dušu. Stoga smo izdvojili nekoliko naslova duhovne tematike kojima možete obogatiti svoj duh ovoga ljeta, a uz to izdvajamo i nekoliko naslova za djecu Također smo pripremili i nekoliko naslova za djecu

O prijateljstvu

Poznati engleski srednjovjekovni svetac Elred Rivalenski, pred sam kraj svojega života, napisao je spis O prijateljstvu, u kojemu dolazi do izražaja dubina misli i promišljanja srednjovjekovnog monaha. Svrha djela je podučiti mlađu subraću iz samostana o prijateljstvu. Iako smješteni u srednjovjekovni monaški kontekst, sva zapažanja, savjeti i upozorenja mogu se vrlo lako primijeniti u životu svakog pojedinca.

Povratak izgubljenog sina

“Naoko beznačajni susret s reprodukcijom na kojoj je prikazan detalj Rembrandtove slike ‘Povratak izgubljenog sina’ u menije pokrenuo dugo duhovno istraživanje koje me je dovelo do pravog shvaćanja mojega zvanja i dalo mi novu snagu da u njemu ustrajem. U srcu toga istraživanja našli su se slika iz 17. stoljeća i njezin umjetnik, parabola koja seže u 1. stoljeće i njezin tvorac te čovjek iz dvadesetog stoljeća u potrazi za smislom života”, piše autor Henri Nouwen u predgovoru.

Duhovni spisi

U ovoj knjizi pripremljeno je šest glavnih djela sv. Ljudevita: Marijina tajna, Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici, Ljubav Vječne Mudrosti, Čudesna tajna svete Krunice za obratiti se i spasiti se, Pismo prijateljima križa i Goruća molitva.

Na spisima sv. Ljudevita nadahnjivali su se mnogi vjernici tijekom povijesti, poput npr. sv. Ivana Pavla Velikog koji je od toga sveca preuzeo i svoje papinsko geslo “Totus tuus” – “Sav tvoj”.

Snaga tišine

Kardinala Robert Sarah i novinar Nicolas Diat razgovaraju u ovoj knjizi o tišini, koja je s jedne strane temeljni preduvjet vjere i boravka u Božjoj nazočnosti, a s druge strane obrana od „diktature buke“.

Knjiga Snaga tišine. Protiv diktature buke čitatelja će uvesti u čudesan i zanosan svijet tišine ispunjen Bogom, a za praktičnu pobožnost nudi i nevjerojatno lijepe „Litanije poniznosti“.

Mali redovnik i pitanje tišine

Čini se da za tišinom i šutnjom čezne samo mali broj ljudi. Ipak, tišina je već stoljećima nezamjenjivi dio samostanskog načina života kod benediktinaca. Zacharias Heyes objašnjava i zašto. Ovo je topla knjiga prepuna humora koja pričama, mnogim praktičnim vježbama i poticajima na razmišljanje donosi mir u naš život.

Naslovi za djecu

Izdvajamo i nekoliko naslova za djecu: Pismo za svijet sjajan je primjer kako tekstove kao što je enciklika Laudato si’, crkvenoga učiteljstva predstaviti i prereći tako da budu razumljivi svima, posebice djeci. Knjiga 365 biblijskih priča za djecu donosi najljepše biblijske priče Staroga i Novoga zavjeta prepričane su i sažete te prilagođene dječjoj dobi. Moja knjiga pitanja o vjeri lijepo je ilustrirana knjiga i prepuna je odgovora na pitanja koje bi dijete moglo pitati o Bogu, Isusu, kršćanskoj vjeri, i mnogim drugim temama, kao što su novac, patnja, Biblija, grijeh, Isusova smrt i uskrsnuće, sveta pričest, Duh Sveti…

Sve ove naslove možete pronaći na www.ks.hr, a on 4. 7. i na sniženju u web knjižari KS-a.

Sve naše snižene naslove do 17. 7.  za sve one čitatelje koji ovoga ljeta posegnu za knjigom duhovnog, kršćanskog nadahnuća možete pogledati ovdje

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.