Sveta Majka Terezija iz Calcutte

O siromaštvu i pouzdanju

Saint Teresa of Calcutta - Collage, 48cmx36cm, 2014, by Mirjana Nikolić. https://www.youtube.com/watch?v=og1MaJPbsew
0

O siromaštvu i pouzdanju

“Postoje desetci doživljaja što ih je Majka Terezija uvijek iznova pripovijedala, koji trebaju posvjedočiti upravo ono što je Isus obećao svojim učenicima: “Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati” (Mt 6,33)….

Kada su njezine sestre opskrbljivale hranom tisuće ljudi u Calcutti, dogodilo se da zalihe hrane nezaustavljivo idu kraju. Sestre su upravo kanile izvijestiti siromahe kako za vikend ovdje više ne će biti hrane.

Unatoč svemu, Majka Terezija im je savjetovala da to ne čine. Povukla se u kapelu na molitvu. Sljedećega je jutra stigao teretnjak pun mlijeka, kruha i marmelade. Što se dogodilo? Vlada je iz nekoga razloga zatvorila škole, a svu hranu koja je bila namijenjena za školski objed djece jedan je razborit čovjek jednostavno preusmjerio Misionarkama ljubavi.

Drugi put im je nestalo brašna. Nije bilo novca da bi se kupile nove zalihe. Sestra koja je radila u kuhinji došla je posve žalosna k Majci Tereziji pa je od nje dobila sljedeći naputak: “Jeste li vi odgovorni za kuhinju? Onda otiđite u kapelu i molite se!” Dok se sestra još molila u kapeli, na njihova je vrata pozvonio neznanac te im dostavio golemu vreću s brašnom.”

Molimo Majku da nam bude zagovornicom da posve budemo predani Božijoj providnosti.

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.