Tko nam to govori o rejtingu?

Hrvatska čvrsto drži predzadnje mjesto u EU po razvijenosti i standardu. To je prava istina koju Plenković nikada ne govori

Izvor: pixabay.coom
0

 

Hrvatska čvrsto drži predzadnje mjesto u EU po razvijenosti i standardu. To je prava istina koju Plenković nikada ne govori.

On nas manipulira javnim dugom, EU fondovima i kreditnim rejtingom.
Sve tri agencije za izradu kreditnog rejtinga (Moodys, Standard&Poor i Fitch) su jedan od glavnih uzročnika velike financijske krize 2008.g.. Zašto? Zato što su i državama i korporacijama dijelile šakom i kapom rejtinge koji daleko više uljepšavaju njihove loše slike stanja. Investori su im vjerovali i kupovali ono što dobro ocijene. Ako npr daju ocjenu AAA, ili A+ točno se zna da je to kvalitetno. Ali, lagali su i to u velikim razmjerima zbog čega su mnogi izgubili milijune i milijarde. Kada su mnogi pokrenuli sudske tužbe rejting agencije su ostale neokrznute jer su se pozvale na američki ustav po kojemu se nitko ne može kazniti za mišljenje. A one daju samo mišljenje.

Tko još vjeruje nakon sveg rejting agencijama? HRT mašinerija cjelodnevno i danima ponavlja takve ocjene uz osmjehe Plenkovića i Marića kao da je riječ o čudu. A mi i dalje na predzadnjem mjestu.

Rejting onih koji govore o lošim rejting agencijama i njihovim ocjenama je također na dnu. Ne mogu uvjeriti više niti svoje birače koji su im na EU izborima pokazali što misle.
Najbolji rejting ove Vlade i kvalitete njihove politike daju mjesečno građani od kojih njih 75% misli da Hrvatska koju vodi ova Vlada ide u krivom smjeru.

To je kvalitetna ocjena rejtinga i nju znaju strani investitori. Ravnaju se samo prema njoj, a to znači da ne dolaze. Najveći investitor je trenutno Vlada koja najviše ulaže u propagandu protiv svojih građana.
Zaustavimo to zajedno i Promijenimo Hrvatsku!

 

facebook status, Promijenimo Hrvatsku

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.