Tomislav Ivančić: Voliš li sebe?

Ti si najvažniji. Sjeti se da Isus Krist nije došao spasiti Boga, nego tebe. On je došao da bi svoj život dao za nas, da bi svoj život dao za tebe. To znači da si ti važan. Ako ti sam sebi nisi važan, onda ti ni Bog nije važan

Autor: Dražen Zetić
0
Voliš li sebe?
Ti si najvažniji. Sjeti se da Isus Krist nije došao spasiti Boga, nego tebe. On je došao da bi svoj život dao za nas, da bi svoj život dao za tebe. To znači da si ti važan. Ako ti sam sebi nisi važan, onda ti ni Bog nije važan.
Ateizam je često simptom da čovjek sebe ne voli. Čim sebe zavolim, odmah promišljam i o onome tko moj život može spasiti. Tko može sačuvati moj život od uništenja?
Uviđam da to mora biti apsolutno biće, to može biti samo Bog. I vidim: hitno mi je potreban, jer želim živjeti. Tada Boga tražim svom svojom dušom, svom svojom pameti i snagom, sa svime što je u meni.
Trebam Boga!
Sve mi je nevažno kad nemam Boga. No prvi na redu sam ja kako bih se mogao klanjati Bogu i kako bih ga tražio. Za to trebam sam sebe.
Voliš li ti sebe?
Poznaješ li sebe?
Jesi li se već pogledao u zrcalo?
Kako izgledaš?
Poznaješ li svoje misli, svoje osjećaje,
sve ono što je duboko u tebi zakopano?
Znaš li svoje najdublje čežnje?
Što želiš postići u životu?
Jesi li o tome već razmišljao?
Voliš li sebe?
Mi smo najčešće sebični. Želimo iskoristiti svoj život umjesto da ga spasimo. Hoćemo od svog života učiniti užitak i zabavu. Zbog toga se razaramo. Tako su, na primjer, alkohol, cigarete ili seks užici koji mi škode ako ih uzimam u obliku u kojem me razaraju.
Sve što je Bog stvorio je dobro, no ako samog sebe time razaraš, padaš u grijeh. Ako činiš zlo svom životu, svojoj spolnosti, erotici, osjećajima, ako činiš zlo na poslu, u svom životu, tada više nisi sretan, više ne živiš.
I kad protiv nekoga negativno govoriš, postaješ nečovječan. To znači, postaješ nečovjek, nisi više čovjek, samog si sebe već ubio.
(Bog preobražava)
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.