Humanitarna akcija: Traže vašu pomoć! Goran ne vidi, ne čuje i ima sindrom Down, a njegov otac ima rak

Želja im je da u novoj godini imaju ljepši san jer imaju madrac star 25 godina

0

Želja im je da u novoj godini imaju ljepši san jer imaju madrac star 25 godina

U prošloj godini Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce. Malena Mila Rončević ujedinila je zemlju i u rekordnom roku skupljeno je 38 milijuna kuna za njezino liječenje u SAD-u.

U brojnim humanitarnim akcijama sudjelovali ste i vi te pomogli da kroz naše priče nekom uljepšamo život. Tako počinjemo i 2020. Donosimo priču o tročlanoj obitelji iz Sesveta koja u novoj godini želi – novi krevet.

Njihove želje su skromne. 40-godišnji Goran ne čuje, ne govori i ima Downov sindrom, a njegov otac Josip ima rak. Žive od Goranove invalidnine i tri tisuće kuna mirovine.

Želja im je da u novoj godini imaju ljepši san jer imaju madrac star 25 godina.

“Najviše bi nam pomoglo da dobijemo neki novi madrac i krevet. Eto ja sam nekako krevet sklepala da se drži, ali da je neki pošteni madrac da Gorana ne boli kičma i da lakše spava jer jednostavno ne mogu dalje”, rekla je Anđelka Švelić, Goranova pomajka.

“Bilo bi nam lakše radi Gorana, on se okreće po noći, Anđelka ga pokriva. Da nema nje, ja ne znam kako bismo mi preživjeli”, kaže Josip Švelić, Goranov otac.

U sobici u kojoj svi spavaju nalazi se i televizor. Vrijeme ga je pregazilo.

“Nekad radi, a nekad ne. Uglavnom ne radi. No, bez televizora može se, voljela bih da ga imamo radi Gorana, ali to nije životno važno, važnije je da on ima lijekove”, rekla je Anđelka.

Dio njihovih primanja odlazi na lijekove bez kojih deset puta operirani Josip i njegov sin Goran ne mogu. Ne ostaje im ništa novca pa su se na listu njihovih novogodišnjih želja upisale jakna za Gorana, cipele i papuče.

“Jer on ima deformirane noge i mora se praviti po mjeri, stvarno ima bolesne noge”, izjavila je Anđelka.

To si sami ne mogu priuštiti. Zadužili su se da bi kupili vrata i prozore.

“Deset godina Udruga pokušava pomoći toj obitelji, ali sada je došlo vrijeme da im baš pomognemo jer to su bile neke sitnice. Ovo je sada stvarno potrebna pomoć toj obitelji”, rekla je Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down.

Obitelji ne traži puno.

“On je tako nemoćan, a njemu treba samo ljubavi”, rekla je Anđelka.

A malo ljubavi i mi možemo odvojiti. Pomozimo da ova godina obitelji Švelić bude  lakša i donekle ljepša.

Podaci za uplatu novca:

JOSIP ŠVELIĆ

HR8023600003211037169

Izvor: rtl.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.