Veličanstvene uskrsne procesije grada Korčule

0

“Niti jedna fotografija, video snimak, niti članak, ne mogu dočarati ozračje i veličanstvene procesije koje u Velikom tjednu, uoči blagdana Uskrsa, prolaze srednjovjekovnim ulicama grada Korčule. Dugu tradiciju procesija koju stoljećima (od 1301.) njeguju i čuvaju od zaborava bratovštine Svih Svetih, sv. Roka i sv. Mihovila uistinu morate osobno doživjeti”. Tim rečenicama započinje reportaža o gradu Korčuli u proljetnom broju tipTravel magazina koji čitatelje iz više od 120 zemalja diljem svijeta poziva da dožive Veliki tjedan na tom južnodalmatinskom otoku.

Osim otoka Korčule i njegovih pet odredišta (Korčule, Vele Luke, Blata, Smokvice i Lumbarde), novi broj magazina donosi i veliku reportažu o poluotoku Pelješcu, skrivenom dragulju Mediterana. Taj biser hrvatskog juga opisan je kao destinacija božanstvene prirode, čistog mora, lijepih plaža, svjetskih kulturnih vrijednosti, brojnih crkvica i kapelica, vrhunskih plavaca i kamenica te niza mogućnosti za aktivan odmor. Iz Dubrovačko-neretvanske županije su predstavljeni i otok Mljet, Dubrovačko primorje te ples Linđo, kao vrijedna kulturna baština dubrovačkog kraja.

Na 118 stranica novog broja magazina niz je i drugih tema iz ostalih hrvatskih primorskih i kontinentalnih odredišta koja u proljetnim mjesecima turiste potiču na aktivan odmor te uživanje u brojnim manifestacijama. Od kontinentalnih odredišta su tako predstavljeni Zagreb, Karlovac, Ogulin i Bjelovarsko-bilogorska županija. Magazin donosi i reportaže o Nacionalnom parku Krka, Vodicama, Solinu, Crikvenici te otocima Lošinju, Rabu i Šolti, dok je sa svojom avanturističkom ponudom predstavljen Omiš.

Od vrijedne hrvatske UNESCO baštine ovog je puta predstavljeno Nijemo kolo s područja Dalmatinske zagore. Veliki promotori Hrvatske u svijetu su i naši glazbenici, pa magazin donosi intervju s poznatim violončelističkim dvojcem, 2Cellos. Izazove sa svojih brojnih ekspedicija na najviše vrhove svijeta kroz intervju je otkrio poznati hrvatski alpinist i putopisac, Stipe Božić. Od inozemnih je destinacija u novom broju predstavljen Istočni Tirol (Austrija) sa svojim gradićima Sillianom i Kalsom.

Podsjećamo, tipTravel magazine je prvi hrvatski digitalni i interaktivni online magazin o turizmu i putovanjima, a izlazi u izdanjima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku svaka tri mjeseca te je svim čitateljima besplatno dostupan za čitanje. Sva izdanja magazina je moguće pronaći na svjetskoj platformi za digitalna izdanja Issuu.com, kao i na iOS Newsstand aplikaciji, koju je moguće besplatno preuzeti u AppStoreu (dovoljno je upisati “tipTravel”). Putem aplikacije je, zbog niza interaktivnosti, omogućen još kvalitetniji doživljaj čitanja, a sve poveznice na magazin se nalaze i na web stranici: www.tiptravelmagazine.com

Linkovi na novi broj magazina u sva tri izdanja na Issuu.com:
HR izdanje: http://issuu.com/tiptm/docs/tiptravelmagazine018hr/1?e=8066732/45893518

EN  izdanje: http://issuu.com/tiptm/docs/tiptravelmagazine018en/1?e=8066732/45893899

DE izdanje: http://issuu.com/tiptm/docs/tiptravelmagazine018de/1?e=8066732/45893937

Link na besplatno preuzimanje aplikacije (obogaćene interaktivnostima) u AppStore-u:
http://itunes.apple.com/us/app/tiptravel-magazine/id687683733

Željka Kunštek
glavna urednica

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.