Nakladna kuća Verbum donosi Vam tri izvrsne knjige koje otkrivaju sve o masonima, njihovim tajnama i društvenom utjecaju:

1. Maurice Caillet: Bio sam mason – potresna ispovijest bivšeg visokopozicioniranog člana masonske lože

Nekadašnji visokopozicionirani mason Maurice Caillet u ovoj fascinantnoj knjizi opisuje svoj dramatični životni put u obliku životne ispovijesti koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bio je uvjereni ateist, aktivan u Socijalističkoj partiji, a kao liječnik ginekolog radio je i pobačaje i provodio sterilizacije. Privučen obećanjem “dublje spoznaje”, uzvišenoga znanja i željom za sklapanjem utjecajnih poznanstava ušao je u masonsku ložu u kojoj se tijekom 15 godina uspinjao na ljestvici od šegrta sve do uvaženoga majstora utjecajne lože Velikoga orijenta Francuske, istodobno sve dublje uranjajući u ezoteriju i okultizam. Iniciran u tajna učenja postao je dio uskoga kruga odabranih dobivši tako izravan uvid u korupcijsko djelovanje tajne masonske organizacije i njezin skriveni politički utjecaj koji rezultira devastacijom društva, a sve to dirigiraju masoni smješteni na najutjecajnijim mjestima u politici i medijima.
Nakon čudesna obraćenja u Lurdu Caillet je odlučio raskinuti s masonerijom. Od toga trenutka sve više postaje svjestan zla koje je počinio te otkriva snažne sotonističke utjecaje u tajnim masonskim krugovima koji se prikrivaju iza maske filantropije, humanizma i tolerancije. Izlaskom iz lože potpuno se mijenja njegov osobni i profesionalni život i započinju poteškoće i pravi progon: šikaniranje, otkazi i stalne zapreke za nastavljanje liječničke karijere. Nisu izostale ni prijetnje smrću, zbog kojih i danas živi pod zaštitom. O svemu tome ekskluzivno progovara u ovoj svojoj napetoj životnoj priči.

Više o knjizi na linku ovdje: https://verbum.hr/bio-sam-mason-7019

2. Robert Hugh Benson: Gospodar svijeta – izvrstan roman o vladavini masonerije i koncu svijeta koji preporučuje papa Franjo

Roman Gospodar svijeta Roberta Hugha Bensona po mnogima je najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini u kojoj masonstvo i njegovi pripadnici imaju ključnu ulogu.

Pišući ovaj roman prije više od stotinu godina i smjestivši ga upravo u naše vrijeme, Benson je sa zapanjujućom točnošću predvidio suvremene procese poput ujedinjenja Europe, globalizacije i pokušaja uspostave novoga svjetskog poretka, pojave institucionalnih napada na vjerski identitet, brak i obitelj itd.

Ne treba stoga čuditi da su obojica posljednjih papa istaknuli ovaj roman kao vrlo značajan i aktualan. Papa Franjo je – preporučivši njegovo čitanje – naglasio da se radi o knjizi koja “gotovo kao da je proročanstvo” i koja pomaže razumjeti kako opasnosti svijeta u kojem živimo tako i ideološku pozadinu suvremenih društvenih procesa.

Više o knjizi na linku ovdje: https://verbum.hr/gospodar-svijeta-169

3. John Salza: Masonstvo bez maske – knjiga u kojoj bivši američki mason razotkriva tajne slobodnoga zidarstva

U ovoj knjizi bivši visokopozicionirani američki mason John Salza otkriva zaprepašćujuću istinu o onome što se zbiva unutar tajanstvenih masonskih loža. Oboružan osobnim iskustvom i sveobuhvatnim istraživanjem, Salza pruža izravan pogled na kontroverzne masonske obrede, praksu i svjetonazor što se drže u tajnosti zakletvom koja uključuje i prijetnju smrću.

Otkrivajući pravu istinu o slobodnome zidarstvu i njegovoj nespojivosti s kršćanstvom, ova je knjiga i izvrstan izvor ključnih informacija o tome najutjecajnijem tajnom društvu budući da donosi informacije o povijesti, organizaciji i hijerarhiji masonstva, masonskoj ideologiji, vjerovanjima, simbolici i obredima kao i o načinima vrbovanja novih članova, procesu inicijacije i tajnoj zakletvi.

Knjiga se osvrće i na odnos masonstva i Katoličke Crkve u povijesti i danas, a analizira i masonski utjecaj na politiku, pravosuđe, obrazovni sustav i medije.

Više o knjizi na linku ovdje: https://verbum.hr/masonstvo-bez-maske-dzepni-uvez-5623

 

Izvor: vrbum.hr