(VIDEO) DERNEK U MIRKOVCIMA POPRIMIO EPILOG, UKLJUČIO SE DORH POLICIJA: ZAPRIMILI SMO PRIJAVU GRAĐANA, PROVODI SE KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE, A MALOLJETNA HRVATSKA DRŽAVLJANKA PRIVREMENO JE U INOZEMSTVU…

Povodom prijave građanina o narušavanju javnog reda i mira izvođenjem pjesme 9. kolovoza u Mirkovcima, policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je tom prilikom maloljetna hrvatska državljanka s prijavljenim privremenim odlaskom u inozemstvo počinila prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, potvrdili su iz PU vukovarsko-srijemske za portal Direktno

Screenshot
0

Povodom prijave građanina o narušavanju javnog reda i mira izvođenjem pjesme 9. kolovoza u Mirkovcima, policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je tom prilikom maloljetna hrvatska državljanka s prijavljenim privremenim odlaskom u inozemstvo počinila prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, potvrdili su iz PU vukovarsko-srijemske za portal Direktno.

Podsjetimo, u Mirkovcima kod Vinkovaca održan je četnički dernek gdje su pjevali o ‘srpskom Kosovu’, ali i o “srpskom Dubrovniku , Kninu i Cetinju”!

Tamo su pjevali “Ne damo te zemljo Dušanova”, a upravo ta pjesma slovi kao zaštitni znak četničkog pokreta i, među ostalim, sadrži stihove kojima se prisvaja hrvatski teritorij pa se gradovi poput Knina i Dubrovnika proglašavaju srpskim. Iako smo zaprimili informaciju da se taj incident dogodio na blagdan Velike Gospe, iz policije navode da se to zbilo nekoliko dana ranije, odnosno 9. kolovoza.

Ranije u petak neslužbeno smo doznali da je PU vukovarsko-srijemska zaprimila prijavu građanina o narušavanju javnog reda i mira. O toj informaciji upitali smo i tamošnju Policijsku upravu iz koje su nam odgovorili:

“Povodom prijave građanina o narušavanju javnog reda i mira izvođenjem pjesme 9. kolovoza u Mirkovcima, policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je tom prilikom maloljetna hrvatska državljanka s prijavljenim privremenim odlaskom u inozemstvo počinila prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

S obzirom da je trenutno nedostupna redarstvenim vlastima, policija nastavlja s poduzimanjem mjera i radnji”, navode iz policije.

O svemu utvrđenom policija je dostavila posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, zaključili su.

Inače, Mirkovci su bili jako uporište raznih srpskih paravojnih snaga u vrijeme Domovinskog rata, a zbog blizine gradu Vinkovcima, neke od najvećih borba u ratu vodile su se upravo na poljima između Mirkovaca i Vinkovaca.

Pogledajte kako je izgledao dernek u Mirkovcima.

 

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=rhiPNt0Gxqg&feature=emb_title

Izvor: hrvatski-glasnik.com
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.