(VIDEO) Nikola Kajkić: ‘Većina zločinaca s Ovčare su članovi SDSS-a i dostupni su hrvatskom pravosuđu’

Foto: Snimka zaslona
0

 

“Pupovac je počinio kazneno djelo sprečavanja dokazivanja, zbog toga mu treba skinuti imunitet i procesuirati ga”, izjavio je u Bujici na Z1 Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije i suspendirani istražitelj PU Vukovarsko-srijemske. Sa slučaja Ovčara skinuli su ga kada je na obavijesne razgovore u policiju počeo pozivati članove SDSS-a.

“Pa, taj Pupovac otvoreno brani pravomoćno osuđene ratne zločince, a u drugom slučaj ometa istragu i pravdu! To što on radi može se svrstati pod oblik kaznenog djela sprečavanja dokazivanja! Milorad Pupovac je javno vršio pritisak na policiju i Državno odvjetništvo“, dodaje.

Bujica je prenijela i vrlo zanimljivu izjavu dr. Josipa Jurčevića.

“Postoji osnovana sumnja da se parlamentarna većina osigurava zabranom istraživanja događaja na Ovčari! No, u hrvatskim državnim institucijama postoji dovoljno ljudi koji su odgovoreni kao Nikola Kajkić i Jasna Buhač-Starc pa se svemu tome hrabro suprotstavljaju”, izjavio je on.

Jasna Buhač-Starc: Pozlilo mi je, a djelatnici ravnateljstva policije nisu dozvoljavali da se pozove Hitna

U emisiji je bez cenzure objavljena potresna ispovijest službenice Jasna Buhač–Starc, protiv koje je koprivnički DORH podigao politički montiranu optužnicu, isto kao i protiv Kajkića, iako je svoj posao u državnim institucijama časno obavljala punih 40 godina.

Kajkić: Ne bojim se Božinovića i Miline

Za optužnicu koprivničkog DORH-a, Nikola Kajkić je saznao iz medija, nije ju primio poštom niti preko odvjetnika.

“Još je nisam vidio. Za optužnicu sam saznao preko N1 televizije i Indexa. Iz DORH-a i policije udarne vijesti svakodnevno izlaze u određenim medijima. To se naročito događa od kada je na vlasti ministar Božinović i govori nam dovoljno o neprofesionalnosti policijskog vrha i DORH-a”, otkrio je Kajkić.

Kajkić je uzvratio udarac i u Bujicu ekskluzivno donio kaznenu prijavu koju je danas podnio protiv ravnatelja policije Nikole Miline.

“Mi smo danas protiv ravnatelja policije i njegovih suradnika podnijeli kaznenu prijavu. S obzirom na to da raspolažemo saznanjima da je Glavni ravnatelj policije naredio, a ministar naredio ravnatelju, da se mene mora udaljiti iz službe, nakon čega se pripremalo sve ovo. Kod nas se prvo ljude uhiti, a onda im se smješta. Nalaz sudskog vještaka pokazao je kako su potpisi zbog kojih se tereti moju suradnicu i mene – krivotvoreni. Ravnatelju policije i njegovim suradnicima stavljamo na teret da su oni to organizirali i napravili,“ otkrio je Kajkić.

Iz ravnateljstva policije zvali su više puta Zorana Marasa, predsjednika Udruge Specijalne policije, da otkaže gostoprimstvo Kajkiću.

“Specijalci nisu k’o generali, koji su mi pred nosom zbog sličnih pritisaka već zalupili vrata. Zato sam pressicu u petak održao u Domu specijalne policije, a ne u Generalskom zboru”, kazao je.

“Za razliku od ministra Božinovića i ravnatelja Miline, ja sam bio maloljetni dragovoljac Domovinskog rata i uopće ih se ne bojim,“ odlučan je Kajkić i nastavlja: “Uzdignutog čela mogu svakog pogledati u oči, nisam inkriminiran. Prije vukovarskog prosvjeda u listopadu prošle godine, na okruglom stolu u Novinarskom domu rekao sam ravnatelju policije policije da me pogleda u oči i da imam čist obraz za razliku od njega. Pognuo je glavu, a ja nisam.“

Kako je počeo progon Nikole Kajkića

Kajkić se u Bujici prisjetio kako su počeli njegovi problemi koji su sada rezultirali optužnicom DORH-a.

“Početkom siječnja 2018. godine upoznao sam jako puno Srba koji su sudjelovali u ratu u Vukovaru i od njih sam dobio jako puno korisnih informacija. I tako je sve krenulo. Jedan od njih mi je ispričao kako se na srpskom Zajedničkom vijeću općina u Vukovaru raspravljalo upravo o meni. Žalili su se da imaju ogroman pritisak, jer svakodnevno pozivam tri ili četiri pripadnika srpske nacionalne manjine na obavijesne razgovore. Na to je jedan dužnosnik SDSS-a rekao da trebaju biti strpljivi i da će to vrlo brzo biti riješeno. Par tjedana nakon toga, nazvao me moj načelnik i rekao da su zvali iz ravnateljstva policije i naredili mi da ništa ne diram i ne bavim se time do daljnjeg, jer će doći ekipa iz Zagreba i preuzeti predmet Ovčara”, ispričao je Kajkić.

Voditelj je u pred kamerama pokazao pismo koje je dobio od jednog Srbina iz okolice Vukovara. Bio je na Ovčari i detaljno opisao tko je kopao grobnice, a tko ubijao. U Bujici su pročitana imena 20-orice zločinaca s Ovčare!

”Većina njih su članovi SDSS-a i dostupni su hrvatskom pravosuđu,” potvrdio je Kajkić.

Među spomenutima je i Pupovčev vukovarsko-srijemski dožupan Đorđe Ćurčić, koji je za jedan dnevni list izjavio da je na Ovčari u studenom ‘91. brao kukuruz. Kajkić je potvrdio da su mu još neka imena iz pisma koje je dobila redakcija Bujice – poznata!

Također je potvrdio da je doista obavio informativni razgovor s Ćurčićem, nakon čega su krenuli problemi.

“Sam Ćurčić je u medijima priznao da je bio na razgovoru u policiji. Prije ili kasnije sve će izaći na vidjelo, htio to on ili ne. Hrvatska javnost će saznati što su točno radili na Ovčari! Nakon što sam formirao predmet, za uhićenje je bilo spremno najmanje 40 osoba. A u Hrvatskoj nije uhićen nitko”, otkrio je.

Izvor: narod.hr

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=kG5410QMqeU

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.