(VIDEO) SRAMOTAN ISTUP VUKOVARSKE SUTKINJE: ‘Gospodine Marijane, bez patetike! Svoje poginule sinove žalite u srcu, ne mašite njima po sudnici’

0

 

Vukovarcu Marijanu Živkoviću kojeg se procesuira od 2015. godine zbog razbijanja dvojezične ploče, suđenje je nastavljeno u njegovom rodnom gradu.

“Čika Marijan je”, kažu Vukovarci, “već više od 20 godina u žalosti i od tada nije upalio televizor”. Spominju i kako je dvojezičnu ploču skinuo jer je “ona ubila njegovu djecu”, no čini se kako zakon takve razloge ne priznaje, pa se tako 80-godišnji Marijan već godinama povlači po sudnicama.

Suđenje su uz podršku Marjanu podržali i popratili brojni građani kao i braniteljske udruge, no ono što je u samoj sudnici popraćeno videokamerom, mnoge je neugodno iznenadilo.

Marijan je, naime, u pokušaju da nešto kaže, spomenuo svoja dva sina koja su poginula u ratu, a jedan od njih još uvijek nije pronađen. Reakciju sutkinje najsnažnije je osudio tamošnji gradonačelnik Ivan Penava koji je podijelio video uz ove riječi:

“Konačno je netko izrekao stav kojeg hrvatska država ima prema Vukovaru i stradalnicima Domovinskog rata posljednih 20 godina. Stav svakoga suca u postupku u kojem sudi, bez obzira na njegovo ime i prezime, trebao bi biti službeni stav hrvatskog pravosuđa i Republike Hrvatske. Ovom prigodom nam poručuju da im je duboko žao i da nam to netko mora reći – svoju tugu držite u sebi. Očito da iskazivanjem svojih osjećaja i tuge narušavamo nečiji mir. Sramim se institucija ove države i osoba koje ih vode na ovaj način!”, napisao je Penava.

 

Autor: S. V.

Izvor: dnevno.hr

 

(VIDEO) SRAMOTAN ISTUP VUKOVARSKE SUTKINJE: ‘Gospodine Marijane, bez patetike! Svoje poginule sinove žalite u srcu, ne mašite njima po sudnici’

Izvor: https://www.dnevno.hr/domovina/video-sramotan-istup-vukovarske-sutkinje-gospodine-marijane-bez-patetike-svoje-poginule-sinove-zalite-u-srcu-ne-masite-njima-po-sudnici-1366697/?fbclid=IwAR0v77Qjya-lRkNQmvaeT1G-QkIQH7tWlPoTjs0_1qotzA3C1HdYMIy2MuA

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.