Zeleni odred: Gdje je 14 milijuna eura!?

Nema tome dugo kako smo objavili brojne dokaze i tome kako su vrli hrvatski šumari okupljeni oko elite vrhunskih šumarskih stručnjaka, vođeni svetom strukom bremenitom brigom i ljubavlju za naše šume, pažljivo i pomno planirano opustošili ogroman dio Gole Naše

0

Nema tome dugo kako smo objavili brojne dokaze i tome kako su vrli hrvatski šumari okupljeni oko elite vrhunskih šumarskih stručnjaka, vođeni svetom strukom bremenitom brigom i ljubavlju za naše šume, pažljivo i pomno planirano opustošili ogroman dio Gole Naše.

Nema ni dugo kako smo upozorili kako našim prirodnim draguljem gospodare pohlepni i uvijek gladni novca, kriminalci najnižih moralnih gabarita i nema dugo kako smo obećali da ćemo otkriti tko je i koliko imao udjela u svekolikom masakru našeg Brda.

I, evo ga! Nakon kilometara i kilometara prehodanih po blatnim, izrovanim golosjecima, tisućama radnih sati provedenih u analizama informacija, dokumenata, svjedočenja stručnih i poštenih šumara, ali i svega drugog što nam je bilo dostupno, u knjizi o našem unakaženom Sljemenu napisali smo pretposljednje, zastrašujuće poglavlje. Danas smo na presici za medije, samim naslovom otkrili i njegov sadržaj.

I ne, nije izmišljotina, insinuacija, nije ni naše zlonamjerno obmanjivanje javnosti kako su već sljemenski egzekutori voljeli reći u nesuvislim odgovorima na naše optužbe. Svaki naš navod i svaka stavka istiniti su.

Točnost podataka kojima teretimo Hrvatske šume za pretjeranu sječu i nezakonito poslovanje garantiraju nam upravo Hrvatske šume jer, sukladno Zakonu o šumama, članak 29. stavak 5. „za točnost podataka (površina, drvna zaliha, prirast, etat, propis šumogospodarskih radova) navedenih u šumogospodarskom planu odgovoran je izrađivač“.

A izrađivač Osnova gospodarenja su Hrvatske šume d.o.o. Dakle? Mi smo samo iz tih istih šumogospodarskih planova prekopirali podatke i zbrojili dva i dva.

Summa summarum:

Osim uredno knjižene sječe na Medvednici u sve 4 gospodarske jedinice u okviru Uprave šuma Podružnice Zagreb, Šumarijama Zagreb i Donja Stubica uočili smo i neke vrlo ozbiljne manjkove drvne zalihe.

Na Našem Sljemenu u samo desetak proteklih godina, „znanstvenim, pažljivim i potrajnim“ gospodarenjem pojavio se MANJAK od, ni manje, ni više 330.413 m3, VRIJEDNIH cca 104,5 MILIJUNA KUNA (PREKO14 MILIJUNA EURA) !!
Više od 14 milijuna eura završilo je u privatnim džepovima!

Vjerujemo da znamo i u čijima, ali o tome će ipak zadnju riječ reći PNUSKOK kojem ćemo predati već do sada dobro popunjene ad hominem kaznene prijave, a vjerujemo da će i Porezna uprava imati štošta za odraditi. I da, to će biti posljednje poglavlje o opustošenoj Medvednici.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.