ŽELI NJEMAČKO DRŽAVLJANSTVO: Živi s tri žene i 13 djece – dio Nijemaca je ogorčen

Sirijac Abboud Sweid živi u Njemačkoj, ima tri žene, 13 djece i uskoro će postati otac 14-og djeteta. Za Bild je otkrio kako želi dobiti njemačko državljanstvo i “postati” Nijemac

Izvor: pixabay.com
0

 

Sirijac Abboud Sweid živi u Njemačkoj, ima tri žene, 13 djece i uskoro će postati otac 14-og djeteta. Za Bild je otkrio kako želi dobiti njemačko državljanstvo i “postati” Nijemac.

Abboud je 2015. godine pobjegao iz Sirije od ratnog vrtloga. Pobjegao je sa svojim ženama i djecom preko Turske i došao u Njemačku.

Čini se, životom u Njemačkoj je zadovoljan. Ne samo da želi tu ostati, već želi i postati njemački državljanin.

No, nisu svi sretni zbog te njegove želje. Naime, Bild je postavio jutros članak na Facebook i u prvih 36 minuta ta društvena mreža je zabilježila više od 400 komentara na članak te više od stotinu dijeljenja.

Mnogi komentatori smatraju kako izbjeglice poput Abbouda žele ostati u Njemačkoj samo zbog pomoći i novca koji dobiju od države, pogotovu dječjeg doplatka. Izražavaju nezadovoljstvo, i ogorčeni su njemačkim zakonima koji to dopuštaju.

“Sjedim u uredu i radim satima, zahvaljujući Bundestagu koji je to dopustio, i ja vas financiram”, “Dobro jutro Abboud, već radim kako bih vas financirala. Želim vama i vašim trima ženama opušten dan”, “Islamizacija Njemačke napreduje velikim koracima”, “Nijemci jedva uzdržavaju jedno dijete kojemu žele priuštiti dobar života, a njima uzdržavamo 13 djece”, samo su neki u mnoštvu nezadovoljnih komentara.

Inače, dječji doplatak (Kindergeld) za prvo i drugo dijete iznosi 194 Eura mjesečno, za treće djete 200 eura mjesečno a za četvrto i svako dalje 225 eura mjesečno.

Već je donesena odluka da se od 1. srpnja 2019. godine ti iznosi povećavaju za 10 eura.

 

Fenix-magazin/MD/Bild

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.