Uz šutnju svijeta, krik nadbiskupa: ‘Ubijaju nas kao kokoši, pomozite!’

Potoci kršćanske krvi o kojima ovaj svijet ne govori...

Izvor: pixabay.com
0

 

Potoci kršćanske krvi o kojima ovaj svijet ne govori…

U sjeni svih svjetskih zbivanja, u sjeni migracija, u sjeni ekumenske politike crkve, u sjeni tzv. mira i sigurnosti, bratstva i jednakosti, tolerancije, prisilne ljubavi i sljubljivanja svih vjera, nacija, različitosti, u svijetu se prešućuje stravičan krik masakra nad kršćanima u Nigeriji koji traje i traje.

Kršćani su ubijani kao kokoši, a svi šute‘, s tim dramatičnim ali istinitim vapajem svijetu se obratio nadbiskup Kaduna, Matthew Man-Oso Ndagoso, te preko katoličke stranice Life Site News izvijestio o masakru koji se trenutno događa u sjevernoj Nigeriji. Nadbiskup poziva međunarodnu zajednicu koja šuti na ove stravične zločine u pomoć.

U posljednjih nekoliko mjeseci, stotine je kršćana ubijeno i masakrirano, a uništena su cijela kršćanska sela. Kršćani se istrebljuju, rekao je nadbiskup Ndagoso za gore navedeni medij. Dodaje da su tisuće ljudi pobjegli od straha od otmice i ubojstva na ovom području.

Sukob između kršćana i radikalnog muslimanskog stanovništva Fulani, dodaje nadbiskup, ne temelji se samo na religiji, već njihovi sukobi traju još od kolonijalnog razdoblja i nikada nisu riješeni. Ali upozorava da vodstvo pokrajine na sjeverozapadu Nigerije u kojoj se nalazi i njegova crkva oduvijek je u rukama radikalnih muslimana koji ignoriraju ubojstva i teror i ne čine ništa protiv masakra nad kršćanskim ljudima. Tako da sam sukob sve više poprima religijsku dimenziju i rat. Situacija izmiče kontroli, kaže i upozorava – svi ti zločini su nekažnjeni. Prema nekim izvorima u prva tri mjeseca ove godine ubijeno je preko 300 ljudi, za koje nitko ne odgovara.

Iako Ustav Nigerije štiti vjerske slobode, u sjeverozapadnoj Nigeriji gdje 98 posto stanovništva čine muslimani, Ustav kao da ne postoji. Tamo je na snazi njihov vjerski zakon. Na zapadu, kaže nadbiskup je mnogo bolje, a broj kršćana i muslimana je brojčano jednak te oni mogu živjeti u miru.

Dodaje da je dužnost svih država zaštita života svih građana te poziva međunarodnu zajednicu da pomogne spasiti kršćane na sjeverozapadu Nigerije koji nemaju nikakva prava na život, jer je postalo tako normalno da se kršćani ubijaju.

No,  zašto se o tome šuti? Zašto se opet na potocima kršćanske krvi u svijetu gradi kula Babilonska s mantrama o ljubavi i miru i sigurnosti, a koja će se urušiti kad sva ta nevina krv proključa? Šute svi, čak i crkva!

Autor: Zrinka Požežanac
Izvor: dnevno. hr
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.