Žena nad ženama

0

Tko je ta žena? Zar je tako važna da bi se trebalo ugledati u nju? Zar bi ona trebala biti uzor današnjim ženama i majkama? Kakav je bio njen život? Toliko je vrijedio?

Da! I više od toga. Njen je život dobio pravi smisao kada je rekla svoj „Neka mi bude.“ Time je ona rekla DA životu. DA čovjeku i Bogu. Tom jednom jedinom riječi, odlučila je dati sebe. Dati sebe Bogu i potpuno se podrediti Njegovoj volji za njen život.

Takav život, uistinu, nije „cvjetao“ i nije bio lagan, ali je bio pun ljubavi. Pun ljubavi prema Onom kome je dala život i za koga je živjela. Dala je cijelu sebe Njemu. Svome sinu. Kralju svega, te je tako i postala Kraljicom. Kako je cijeli svoj zemaljski život živjela usmjerena samo na Boga, sada je svoj nebeski život usmjerila dovođenjem ljudi k Njemu. Zato je stalno uz nas. Opominje nas i savjetuje. Uporna je, jer želi da imamo život kakav je ona imala. Samo je takav život plodonosan i ima svoju svrhu.

Ako uistinu želimo živjeti taj život, predajmo sve Njemu, podredimo se Njegovim planovima. Time slijedimo nju, ženu nad svim ženama, majku nad svim majkama. Brižnu, strpljivu, poslušnu i punu ljubavi.

Foto: Enrique Cordero

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.