Zlatnici – darovi trajne vrijednosti za posebne prilike

Zlatnici kao darovi trajne vrijednosti imaju dugu tradiciju. U našoj su zemlji zlatnici tradicionalno bili cijenjeni dio djevojačkog miraza i važan dio njezine nošnje. Još su češće važan i simboličan dar kojim roditelji, djedovi i bake daruju djecu i unuke prigodom krštenja, pričesti, krizmi i vjenčanja. Kao plemeniti metal vječnog sjaja, zlato simbolizira ljubav, ali i posjeduje bitnu karakteristiku – čuva vrijednost svome vlasniku

Autor: Dražen Zetić
0

Zlatnici kao darovi trajne vrijednosti imaju dugu tradiciju. U našoj su zemlji zlatnici tradicionalno bili cijenjeni dio djevojačkog miraza i važan dio njezine nošnje. Još su češće važan i simboličan dar kojim roditelji, djedovi i bake daruju djecu i unuke prigodom krštenja, pričesti, krizmi i vjenčanja. Kao plemeniti metal vječnog sjaja, zlato simbolizira ljubav, ali i posjeduje bitnu karakteristiku – čuva vrijednost svome vlasniku.

U posebnim i svečanim prilikama uvijek su dobar izbor zlatnici –  darovi trajne vrijednosti

U posebnim prigodama poput rođenja djeteta, krštenja ili vjenčanja, sve se češće umjesto novca daruje zlato. Ono može biti u obliku zlatnog nakita ili zlatnika. Prednost zlatnika i zlatnih poluga je činjenica da su oni kategorizirani kao investicijsko zlato i kao takvi oslobođeni svih poreza.  U posljednjih pola stoljeća, cijena takvog zlata raste po prosječnoj stopi od oko 8% godišnje. Praktičnost ovakvog poklona je i u tome da će dijete koje darivate, u slučaju potrebe,  zlatnik moći prodati po mnogo većoj cijeni od današnje. Dakle, ukoliko planirate darivati poklon koji će s vremenom povećavati svoju vrijednost, zlatnici su idealan izbor.

Zlatnik koji na našim prostorima od davnina služi kao poklon za krštenje  jest austrijski zlatni dukat Franjo Josip. Nastao je u čast austrijskom caru i dolazi u dvije veličine – mali od 3,49 grama i veliki mase 13,96 grama.  Taj je zlatnik  još uvijek najpopularniji zlatnik za poklon u Hrvatskoj. Kao prigodan dar trajne vrijednosti u zadnje su se vrijeme uvriježile i male zlatne poluge, koje postoje u različitim veličinama odnosno gramažama od 1, 2, 5, 10 grama i više.

Dukat Franjo Josip tradicionalni je zlatnik koji se daruje

Najpovoljnija kupnja zlatnika za poklon

Poklanjajući zlatnike, poklanjate predmete koji posjeduju trajnu vrijednost i simboliziraju postojanost i dugovječnost. Osim dukata Franje Josipa, širok asortiman zlatnika i srebrnjaka različitih motiva i masa po najpovoljnijim cijenama možete pronaći u web shopu Auro Domusa.  Plaćanje je moguće karticama, po ponudi ili pouzećem. Također, možete posjetiti i neku od naših poslovnica te odabrati prigodan i trajan dar za Vaše najmilije.

Zlatnici – darovi trajne vrijednosti za posebne prilike

 

Izvor: aurodomus.hr

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.