Zločini Armije BiH nad Hrvatima

ZLOČINI ARMIJE RBIH NAD HRVATIMA: Koncentracijski logori o kojima se Hrvatska, a pogotovo svjetska javnost, vrlo malo zna o brojnim zločinima koje su pripadnici Armije RBiH počinili nad civilima, ženama, starcima, djecom kao i zarobljenim vojnicima HVO-a. Još se manje zna za brojne logore koje su imali Bošnjaci za Hrvate

0

 

ZLOČINI ARMIJE RBIH NAD HRVATIMA: Koncentracijski logori o kojima se Hrvatska, a pogotovo svjetska javnost, vrlo malo zna o brojnim zločinima koje su pripadnici Armije RBiH počinili nad civilima, ženama, starcima, djecom kao i zarobljenim vojnicima HVO-a. Još se manje zna za brojne logore koje su imali Bošnjaci za Hrvate.

Prema službenim podacima, 14.450 Hrvata je prošlo kroz logore Armije BiH. Preko 10.000 logoraša su bili civili, dok je Armija BiH u logorima imala oko 4.000 pripadnika HVO-a.

Jedni od najgorih od svih bili su logor za Hrvate u Muzeju u Jablanici i logor Stadion u Bugojnu, a među ostalim od 331 logora, koliko ih je ukupno imala Armija RBiH tijekom rata u BiH, poznatiji su:

Muzej u Jablanici – logor Armije BiH kroz koji je prošlo 800 Hrvata
Silos u Tarčinu – logor Armije BiH koji je postojao preko četiri godine
Športska dvorana Konjic – logor Armije BiH u kojem su Hrvati redovno zlostavljani
Četvrta osnovna škola Mostar – logor Armije BiH iz kojeg se strahote još prepričavaju
Stadion Iskra Bugojno – logor Armije BiH gdje su Hrvati ubijani
Muzička škola Zenica – logor gdje su Hrvati ubijani
KP dom Zenica – logor Armije BiH gdje su mnogi bili zlostavljani i ubijani
Stara tvrđava Travnik – Armija BiH je ovu lokaciju pretvorila u logor za Hrvate srednje Bosne
Mehurići Travnik – lokacija na kojoj je bila smještena baza mudžahedina i logor za Hrvate
Motel na Rostovu – kao i u Travniku, mjesto koje je bilo baza mudžahedina i logor za Hrvate
Gimnazija Bugojno – oni koji su upravljali ovim logorom danas rade u školi kao profesori
….

Hrvati su u logorima Armije BiH prošli užasne torture. Tužiteljstvo BiH je 2013. logore Armije BiH preimenovalo u sabirne centre.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini nema nacionalno tužiteljstvo, ni javnu instituciju koja je u mogućnosti detaljno istraživati zločine počinjene nad hrvatskim narodom u BiH, i sve ove godine hrvatski narod u BiH je izložen podmetanju i stigmatizaciji upravo zahvaljujući prikrivanju zločina nad hrvatskim narodom koje je počinila Armija BiH, uz konstantnu zlouporabu javnih servisa koji su u funkciji bošnjačke politike.

To je jedan od razloga zbog čega Bošnjaci povlače vitalni nacionalni interes kada Hrvati s pravom traže slobodu medija i pravo hrvatskog naroda na medije na svom jeziku. Kao i medijsko i političko preuveličavanje ratnih zločina koje je počinilo Hrvatsko vijeće obrane, što je dovelo do toga da se hrvatskom narodu u BiH osmisli udruženi zločinački pothvat, pokuša prikačiti pridjev „zločinački“, čime bi se hrvatski narod odveo u ambis političkog nestanka u Bosni i Hercegovine.

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.