Zorica Gregurić: U SPOMEN NA DARKA PAJIČIĆA

U noći 20./21. studeni 2015. godine preminuo je Darko Pajičić, maloljetni hrvatski branitelj, logoraš srpskih koncentracijjskih logora, Domoljub. Preminuo je od posljedica nasilja Ostojićevog milicajca Sabadoša.

0
U noći 20./21. studeni 2015. godine preminuo je Darko Pajičić, maloljetni hrvatski branitelj, logoraš srpskih koncentracijjskih logora, Domoljub. Preminuo je od posljedica nasilja Ostojićevog milicajca Sabadoša.
Darko je prije točno 29 godina u noći pokolja koji su u Vukovaru izvršili srpski fašisti i pripadnici JNA izbjegao sudbinu tisuća pobijenih i masakriranih hrvatskih branitelja, civila…. djece. Završio je u srpskim kazamatima i preživio bestijalna mučenja. Života ga je došla bestijalnost milicajca koji umjesto da odgovara za počinjeni zločin biva nagrađen za zlodjelo od još gorega, nalogodavca. Ležalo je bespomoćno tijelo Darka Pajičića ispred policijjske postaje Vukovar u krvi, nevina krv je vapila u nebo no to nije izazvalo u okamenjenim srcima predstavnika zakona niti tračak samilosti. Niti su mu pomogli niti su dozvolili drugima da pomognu. Gušio se Darko u svojoj krvi sve dok se njegov prijatelj po cijenu života nije probio do njega i pomogao mu.
Da je kojim slučajem izvršena lustracija Saša Sabadoš nikada ne bi mogao raditi u bilo kojoj državnoj službi, a kamoli u hrvatskoj policiji. Njegov otac borio se protiv neovisnosti države Hrvatske, razarao i uništavao, a zatim je aboliran. Istovremeno hrvatski branitelji dobivaju otkaze i masovno se nasilno umirovljuju kako u Ministarstvu obrane RH tako i u Ministarstvu unutarnjih poslova. Masovne čistke domoljubnog kadra iz državnih službi započete za vrijeme Račanove vladavine do savršenstva su dovedene upravo za vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Nevina krv je pala na vaše glave gospodo, krv hrvatskog branitelja kojeg ste na sve moguće načine ponizili, degradirali, uskratili mu pravo na normalan život i sve što mu zakonom pripada, istodobno štiteći kriminalca koji će ipak zajedno s vama položiti račune, Jer nitko nije iznad zakona, pa zvao se on Zoran Milanović, Ranko Ostojić ili Saša Sabadoš.
Krv našeg brata Darka Pajičića vapi u nebo, vrijeme je naplate. DORH nije učinio ništa, gospodo probudite se iz letargije, ovo je ubojstvo! Ako niste u stanju raditi ono za što vas hrvatski narod plaća odstupite, postoje ljudi koji to mogu i hoće.
Darko Pajičić neće nikada doživjeti satisfakciju zbog zločina koji je nad njim počinjen ne od strane srpskih fašista, nego od strane izvršne vlasti RH. Ta vlast od 2011. godine sustavno krši zakone nemilosrdno progoneći one koji im se suprostave. Nasilje, progoni, zloupotreba položaja i ovlasti, vladaju godinama. Godinama hrvatski narod poštujući državne institucije zanemario je svoju odgovornost. Zakon je zakon i vrijedi za svakoga, a svi koji ga krše moraju biti sankcionirani. Parcijalno provođenje zakona i njegovo kršenje, protuzakonita primjena policijske prisile od strane izvršne vlasti podliježe zakonskim sankcijama. Institucije koje smo stvorili moraju djelovati, to je preduvjet svakog slobodnog demokratskog društva.
Krv nevinog je pala okrvavivši ruke odgovornih, počinitelja i nalogodavaca.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.