23. Tjedan mozga

Od 11. do 17. ožujka 2024.

0

Riječ je o globalnom događaju poznatom pod nazivom 𝐵𝑟𝑎𝑖𝑛 𝐴𝑤𝑎𝑟𝑒𝑛𝑒𝑠𝑠 𝑊𝑒𝑒𝑘 koji se održava trećeg tjedna u ožujku u velikom broju zemalja pa tako i u Hrvatskoj, a s ciljem promocije znanja o mozgu i bolestima mozga. Zajedničkim naporima možemo proširiti edukaciju, prevenciju i nove znanstvene spoznaje.

Obilježavanjem Tjedna mozga želi se na znanstveno-popularan način upoznati širu javnost s napretkom i koristima istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Istraživanja o neslućenim mogućnostima mozga – najvažnijeg organa koji nas čini ljudima sa svim svojim karakteristikama, emocijama i vještinama – otvaraju brojne nove perspektive i pitanja, a ovogodišnji Tjedan mozga posvećen je važnim temama: neurogastronomiji – hrani koja pomaže u boljoj stimulaciji mozga, ekotoksinima – štetnim utjecajima onečišćenja te različitim otrovima koji nam prijete iz okoliša.

Neurološka ambulanta Sv. Katarine kombinira vrhunsko znanje, najnoviju tehnologiju i personalizirani pristup kako bi osigurala najbolju moguću skrb i liječenje za široki spektar neuroloških bolesti i stanja. Ako vam je potreban pregled neurologa, javite nam se s povjerenjem!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.