AGENCIJE ZA UTJERIVANJE DUGOVA KREĆU NA BOLNICE Trgovci lijekovima im prodaju dugove

Izvor: pixabay.com
0

 

Kninska bolnica prva je žrtva ‘nestrpljivosti’ veledrogerija – ovršen joj je račun zbog oko milijun kuna duga Mediki. Veledrogerije su počele ovrhama naplaćivati bar dio od 2,6 milijardi kuna za lijekove. Na redu su dubrovačka pa vinkovačka, sisačka bolnica…

Resorni ministar umiruje – novac za kninski dug namaknut će HZZO i županija. Sličnim ‘ad hoc’ mjerama rješavat će se, najvjerojatnije, i ovrhe koje slijede jer Milan Kujundžić više funkcionira kao vatrogasac nego kao ministar zdravstva.

Zarada na dugovima za lijekove

 Pa, iako su trgovci lijekovima u nezavidnom položaju, ovrhe su jedna od metoda provedbe ‘krajnjih mjera’. Na raspolaganju su im još dvije mogućnosti: obustava isporuke lijekova i – prodaja dugova.

Prijetnja obustavom isporuke proljetos nije upalila pa bi se uskoro moglo očekivati da veledrogerije predaju bolnice u žrvanj nemilosrdnijih preprodavača dugova. Oni su se lani omastili kad su im banke prodale loše kredite. Ove bi godine mogli zaraditi na lijekovima, piše Goran Litvan u poslovnom tjedniku Lider.

29.09.2019. FOTO: D.G.

Izvor: paraf.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.