Biznis Grad Zagreb i Škorina tvrtka?

0

Škorina kuknjava oko zakupa kućice samo je igrokaz za naivne. Zato i kaže „Ne napadam ja Bandića, nego kritiziram loš model.“ Bandić voli predsjedničke kandidate. Zna da ukoliko se sudstvu omakne da neka optužnica ipak završi osudom, predsjednik/ca ga ima ovlasti pomilovati. Kolindi daje podršku u vidu sukladnosti i kontinuiteta njihovih pogleda na moral i poštenje, sa Škorinom tvrtkom sklapa unosne poslove, a sličnost karakternih vrlina i vještinu razbacivanja nerealnim obećanjima uspješno je prenio na Milanovića i Kolakušića stvorivši mentalnu vezu učenika i mentora.

Tvrtka Omega Software čiji je suvlasnik Miroslav Škoro u zadnje dvije godine je ugovorila preko 100 milijuna kuna poslova sa gradom Zagrebom. Najveći dio odnosi se na dva ugovora za održavanje informatičkog sustava Centrix. Prvi u vrijednosti 14.9 milijuna sklopljen je 2018. na razdoblje od dvije godine, ali i prije isteka tog roka sklopljen je novi četverogodišnji ugovor na čak 56 milijuna. Osim toga sklopljeno je nekoliko „manjih“ ugovora vrijednih najmanje 15 milijuna, te još 23 milijuna poslova koji će se odraditi u zajednici s više ponuditelja.

Nećemo tvrditi da su propozicije natječaja namještene, ali na njih se u pravilu javlja samo Škorina tvrtka, a iznos koji nudi je tek koju stotinu ili tisuću kuna niži od procijenjene vrijednosti javne nabave. Poslovi u virtualnom svijetu za realni novac građana su zagrebački poslovi budućnosti. Kućice, poslovni prostori, lampice ili dječja igrališta ne daju takvu poslovnu sigurnost.

facebook status, Strah od slobode

 

* Mišljenja iznesena u tekstovima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Biram DOBRO!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.