Mihalinec neće podržati štrajk nenastavnog osoblja

Nakon što je Sindikat administrativno-tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima ATOS najavio štrajk, o svemu se oglasio i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama

Izvor: pixabay.com
0

Nakon što je Sindikat administrativno-tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima ATOS najavio štrajk, o svemu se oglasio i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama.

Iz Sindikata administrativno-tehničkog osoblja u školama i učeničkim domovima ATOS poručili su da se osjećaju frustrirano i izigrano odlukom o prihvaćanju ponude Vlade kojom se nenastavnom osoblju ne povećava koeficijent te najavljuju štrajk.

“2. prosinca 2019. svjedočili smo koliko je sindikalno licemjerje prisutno u našem sustavu i onaj tko je mislio da, nakon što je administrativno – tehničko osoblje do sada najmanje tri puta izigrano, ne može i četvrti put, prevario se!

S razlogom se pitamo zašto smo mi drugačiji i zašto ne bismo i mi dobili povećanje plaća u vidu povećanja koeficijenata složenosti poslova!? Što smo to skrivili reprezentativnim sindikatima da nas ignoriraju i ugovaraju nam nekakve dodatke, a ne žele cijeniti naš rad kroz koeficijente složenosti poslova?

Zašto mi koji odrađujemo najvažnije poslove u školi ne vrijedimo kao i nastavno osoblje i zašto mi nemamo dostojanstvo? Ako su se svi zaposlenici (uključujući i administrativno – tehničko) koji su sudjelovali u štrajku, na referendumu koji su organizirali reprezentativni sindikati, izjasnili da ne žele povećanje plaće kroz dodatke već isključivo kroz koeficijente, zašto i kako to da se za administrativno – tehničko osoblje povećanje ugovora kroz dodatke i gdje je naše dostojanstvo ako ga nastavno osoblje nema ili ga nije imalo?”, reagirao je ATOS.

Upitan o najavi štrajka administrativno tehničkog osoblja, Mihalinec je rekao da je “čuo da je to neki sindikat za koji ne zna koliko ima članova”, no da je poznato kakva je procedura za štrajk, odnosno da se mora najaviti na vrijeme, održati mirenje i tek onda ići u štrajk.

“Ako to netko želi učiniti u svakom slučaju ima pravo učiniti”, smatra Mihalinec.

Na upit hoće li u tome imati njihovu podršku, kratko je odgovorio – “Ne”.

Izvor: hr.n1info.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.