Budućnost Hrvatske: Bruna Esih i Neovisni za Hrvatsku

0

Neovisni za Hrvatsku, Bruna Esih

Članak pod naslovom „Šanse i izazovi hrvatskih suverenista“ g. Slavena Letice u br. 754 HT-a motivirao me da iznesem i osobna razmišljanja o istoj temi. Stara priča o ujedinjenju malih desnih domoljubnih stranaka kontra ovom izdajničkom post Tuđmanovom HDZ-u ima svoje pro i kontra. Recept naravno ne postoji, a hoće li se s te desne strane dogoditi neka moćna politička snaga koja će izvršiti smjenu vlasti, odlučit će Božja providnost ili drukčije rečeno splet mnogih okolnosti.

Izvor: pixabay.com

U ovoj embrionalnoj fazi života tih stranaka, nije posve jasan stvarni politički karakter zasebno, a niti se zna njihova potentnost da se nametne biračkom tijelu. Stvaranje zajedničke formacije malih stranaka (ili narodu nerazumljive platforme) da se suprotstave diktatorskoj politici HDZ-a nerealan je projekt. Moćni stranački dinosaur s jedne strane, a nasuprot desetak borbenih mišića na zajedničkoj platformi,… za bajku je previše. Da bi se osmislio projekt svladavanja dinosaura, treba prethodno detaljno analizirati njegove vrline i mane, proučiti isto kod sebe i sagledati bojno polje ili okruženje u prostoru i vremenu.

Ukratko, moć HDZ-a čine prvenstveno njegova veličina, gospodarenje većinskim dijelom materijalnih sredstava i time posredno radnim mjestima ili točnije ljudskim sudbinama, povijesna pozicija stvoritelja hrvatske države pod vodstvom Franje Tuđmana, učinkovita unutrašnja organizacija u formi snažnoga lidera, a tome su nasljednici nakon Tuđmana dodali učinak moćnoga patronata EU nad politikom Vlade RH, točnije sekretarima HDZ-a. Osnovne ćelije HDZ-a međusobno povezuju materijalni interesi, a sve ostalo je naivnima za radost. HDZ trenutno ima sve, moć, vlast i slast.

Izvor: pixabay.com

Grijesi HDZ-a kao nacionalne stranke neoprostivi su jer su izdajnički, za razliku od stranaka koje su se u startu deklarirale protiv hrvatske državnosti, čije je djelovanje neprijateljsko, ali dosljedno. Dug je popis, od isporuka hrvatskih generala u Haag pod optužbom da su dio Tuđmanove zločinačke organizacije, poznato silovanje naroda za ulazak u EU,… pa do ruganja i odbacivanja volje naroda iskazane s otprilike 400.000 potpisa na referendumima.

Ta savršena stranačka mašinerija zvana HDZ potamanila je sve političke neprijatelje u Hrvatskoj i trenutačno nije ugrožena, ali poučak o dinosaurima uči nas da je problem te stranke upravo u tomu što je sve pojela, pa joj preostaje da jede samu sebe. HDZ-ova vlast, svjesna da više nema što raditi u Hrvatskoj doli čekati bijes naroda, danas uručuje Hrvatsku, na pladnju, Zapadnoj Europskoj uniji, Njemačkoj što je najveći zločin prema hrvatskom narodu dosad ili bolje rečeno najbrži put u njegova nestanka.

Izvor: pixabay.com

A nestanak je blizu. Glavni tajnik Vatikana i (naš) Božinović prijateljski su u Marakešu razgovarali o budućim učincima zamjene stanovništva na našem prostoru. Zna se kad je dan biti ili ne biti, a do tada desnica treba izabrati svoga kralja ili kraljicu. Ako s te strane netko odskače zbog djela koje je učinio, onda su to svakako NHR skidanjem ploče najvećega krvoloka hrvatskoga naroda maršala Josipa Broza Tita s najljepšega zagrebačkog trga. Zato, vitezovi s platforme, poklonite se Bruni Esih da vas vodi.

Vidim demokraciju u Hrvata kao sraz HDZ-a potpomognutom s EU-om, velikosrbima, komunistima, udbašima, četnicima, a s druge strane oporba – naša Bruna Esih sa svojim vitezovima. Ta saborska bajka zvala bi se „Ljepotica i zvijer“, a tu je sretan završetak itekako moguć jer samo narod odlučuje. Ako Hrvati više ne raspoznaju dobro i zlo, onda neka ih isprati ona “blago onima siromašnih duhom, njihovo carstvo nebesko”.

Izvor: pixabay.com

 

Drago Duvnjak, Hrvatski list

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=NEV1dRbREcA

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.