Četvrtina njemačkih liječnika i pola medicinskih sestara ne želi se cijepiti

Anketa objavljena sredinom prosinca pokazuje da se četvrtina liječnika i pola medicinskih sestara u Njemačkoj ne želi cijepiti protiv koronavirusa, prenosi FT

Izvor: pixabay.com
0

Anketa objavljena sredinom prosinca pokazuje da se četvrtina liječnika i pola medicinskih sestara u Njemačkoj ne želi cijepiti protiv koronavirusa, prenosi FT.

FT piše da se i druge zemlje suočavaju s usporedivim problemima. Primjerice, u Francuskoj se čak 76 posto djelatnika domova za starije i nemoćne, prema anketi provedenoj prošloga mjeseca na 2000 zaposlenika, ne želi cijepiti protiv koronavirusa.

U austrijskoj pokrajini Vorarlberg se protiv koronavirusa ne želi cijepiti pola zaposlenika domova za starije i nemoćne.

Anketa, koju je prošloga mjeseca proveo think-thank Kaiser Familiy Foundation u SAD-u, pokazuje da se 29 posto zdravstvenih radnika vjerojatno ili sigurno ne bi cijepilo protiv koronavirusa, što je čak veći postotak nego u općoj populaciji (27 posto), piše FT.

Britanski dnevnik piše kako istraživanja javnog mnijenja pokazuju da ne raste povjerenje javnosti u cjepivo.

Tako je, primjerice, njemačko Sveučilište Erfurt provelo anketu na proljeće, koja je pokazala da se 79 posto ispitanih želi cijepiti, dok je u rujnu udio ispitanika koji se žele cijepiti pao na 56 posto.

U Francuskoj se pak, prema prošlotjednoj anketi Ipsosa, želi cijepiti samo 40 posto stanovnika, što je značajan pad u odnosu na 54 posto u listopadu.

“Promicanje cijepljenja kod zdravstvenih radnika vrlo je važno. Radimo u okruženju koje je prepuno ranjivih ljudi, naša je odgovornost primiti ga (cjepivo, op.a)”, kazao je za FT dr. Uwe Janssens, autor njemačke studije objavljene prošloga mjeseca.

Dodao je kako vjeruje da će se situacija promijeniti nakon prvog kruga cijepljenja.

 

Izvor: geopolitikanews.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.