Gradsko groblje u Škaljarima u Boki kotorskoj- nebriga ili namjera?

Više građana se obratilo Hrvatskom nacionalnom vijeću, a povodom nebrige oko glavnog gradskog groblja u Škaljarima. Na fotografijama se vide uništeni spomenici, smeće i stanje, kakvo se ne bi trebalo tolerirati. Tužno je vidjeti da je groblje zapušteno, zaraslo i devastirano

Autor: Dražen Zetić, Donja Lastva, Boka kotorska, 2017.
0

Više građana se obratilo  Hrvatskom  nacionalnom  vijeću, a povodom nebrige oko  glavnog gradskog  groblja u Škaljarima. Na fotografijama se vide uništeni spomenici, smeće i stanje, kakvo se ne bi trebalo tolerirati. Tužno je vidjeti da je groblje zapušteno, zaraslo i devastirano.

Sjetimo se riječi  don Antona  Belana u „Hrvatskom glasniku”,  koji je rekao kako  pod plaštom niti jednog zakona se  ne može otimati tuđe,  a osobito  ne grob koji predstavlja identitet jednog naroda.

Podsjećamo, bili smo u prilici čitati o spomenutoj temi i od strane gospodina Aleksandra Dendera, koji je približio spomenuti problem na najbolji mogući način, istaknuvši značaj groblja u Škaljarima, kao kulturno i duhovno bogatstvo.

Na priloženim fotografijama možete pogledati  kako sve trenutno izgleda, u nadi da će odgovorni reagirati i posvetiti se rješavanju problema.

 

Izvor: radiodux.me

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.