Enhaerovci (dr. sc. Hrvoje Pende): Hrvatska država i njezina zastava!

Bravo za Neovisne za Hrvatsku i pobjedu glede nekažnjivosti isticanja hrvatske povijesne zastave

Hrvatska povijesna zastava
0

 

Bravo za Neovisne za Hrvatsku i pobjedu glede nekažnjivosti isticanja hrvatske povijesne zastave.

Na žalost, i nakon osamostaljenja, Hrvatska je nastavila biti polje raznih eksperimenata pa je tako bilo i sa znakovljem. Zbog pritiska onih koju Hrvatsku nikad nisu htjeli, nakon nekoliko mjeseci njezine uporabe u 1990-oj godini, poništili smo našu povijesnu zastavu i stvorili nešto novo. A upravo povijesna hrvatska zastava koju su prije nekoliko dana istaknuli Enhaerovci, do visokog stupnja zadovoljava standarde efektne nacionalne zastave. 

Jer da bi bila snažna u svojem predstavljanju nacije, zastava mora biti jednostavna, jasna, lako pamtljiva, sa što manje boja i oblika; mora je moći nacrtati dijete u prvom razredu osnovne škole. To su poznati standardi na koje je netko morao podsjetiti naše razigrane umjetnike koji su stvarali novu hrvatsku zastavu. Znači, svoju prelijepu i efektnu zastavu smo imali, ali ne! Nismo je smjeli imati. Morali smo je proskribirati. 

Foto: commons.wikimedia.org

Naša država zaslužuje najbolje iz svoje tradicije pa tako i zastavu. Vjerujem da je većina Hrvata emotivno najpovezanija upravo sa zastavom koju su istaknuli Enhaerovci. Pored njezine estetike, snaga joj leži i u povezanosti s narodom, njegovom žrtvom. Vjerujem da je prošlo vrijeme straha i bježanja od najboljih strana naše povijesti zbog pritisaka i zabrana titoističkih neprijatelja Hrvatske. 

Sve je promjenjivo pa je tako moguće da jednog dana hrvatska povijesna zastava u ljepoti svoje jednostavnosti ponovo zavijori na svim državnim institucijama.

 

Narod odlučuje!

Dr. sc. Hrvoje Pende

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=IYYhAo0YMcE

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.