Iz “garaže” na svjetsko tržište! Otvoren novi proizvodni pogon tvrtke Firetec

Foto, s lijeva na desno: Ivan Kruhak, Christian Reisl, Željko Habazin i Davor Kulbicki
0

U gospodarskoj zoni Mokrice u subotu 9. srpnja 2022. godine otvoren je novi proizvodni pogon tvrtke „Firetec“ iz Mokrica, čiji se djelatnici već dugi niz godina bave proizvodnjom, opremanjem i servisiranjem vatrogasnih vozila i vatrogasne opreme.

Kako je na početku otvaranja u svom pozdravu istaknuo jedan od suvlasnika Željko Habazin, ovo je rezultat dugogodišnjeg predanog rada trojice prijatelja koji su nakon  iskustava prikupljenih radeći za vodeće europske proizvođače vatrogasnih vozila odlučili pokrenuti svoju priču. Sve je krenulo od malog obrta ‘Vatrooprema SD’, kojeg je osnovao Davor Kulbicki  i koji se svojim se kvalitetnim radom nametnuo kao pouzdan partner korisnicima i proizvođačima vatrogasnih vozila.“

„ Otvaranje zajedničke tvrtke je bio je logičan slijedeći korak„ nadodao je treći suvlasnik Ivan Kruhak.

Na otvorenju su prisustvovali poslovni partneri i predstavnici DVD-ova s kojima tvrtka Firetec surađuje. Na prvom mjestu to je austrijska tvrtka „Magirus Lohr“ čiji je direktor Christian Reisl istaknuo u svom pozdravnom govoru kako mu je izuzetno drago surađivati s tvrtkom „Firetec“ najavivši proširenje dosadašnje suradnje.

Christian Reisl, direktor tvrtke “Magirus Lohr”

„’Magirus Lohr’ je tvrtka prisutna na području cijele Europe i naše poslovanje stalno raste. Tom rastu doprinijela je i tvrtka ‘Firetec.’ Mogu s radošću potvrditi da su naše, a time i ‘Firetecove’ proizvodne linije i knjiga narudžbi već popunjeni do kraja 2024. godine, a što nas posebno veseli, otvaraju se i nova tržišta koja prepoznaju naše proizvode njihovu kvalitetu i inovativnost“, istaknuo je direktor Reisl.

Zahvaljujući na dosadašnjoj velikoj podršci i povjerenju direktoru Christianu Reislu, Željko Habazin je istaknuo “da su ‘Firetecova’ misija i vizija jasne: bit ćemo produžena ruka tvrtke ‘Magirus Lohr’, kako u proizvodnom dijelu, tako i u servisnim uslugama koje možemo pružiti kao njihovi generalni zastupnici za Hrvatsku i zemlje jugoistoka Europe te i nadalje doprinositi razvoju postojećih i osmišljavanju novih proizvoda za cjelokupno tržište .“

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički

Uzvanike je na otvaranju kratko pozdravio i Davor Kulbicki, a nakon njega i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički koji je u govoru čestitao vodstvu i djelatnicima tvrtke “Firetec” na impresivnom razvoju te im poželio što skoriju izgradnju vlastitog proizvodnog prostora za koji se nada da će biti u Mariji Bistrici i za što mogu računati na podršku općinske vlasti kojoj je otvaranje novih radnih mjesta strateški cilj i prioritet kako bi Marija Bistrica zadržala postojeće, ali i privukla nove stanovnike. Tu podršku potvrdio je i predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek koji je također prisustvovao otvaranju.

Nakon pozdravnih govora, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta u Mariji Bistrici preč. mr. Domagoj Matošević blagoslovio je nove proizvodne pogone, a potom je uslijedila prezentacija dosadašnjeg rada tvrtke “Firetec” od njezina početka kao obrta pod imenom “Vatrooprema SD”, do danas.

Foto s lijeva na desno: Davor Kulbicki, Teodor Švaljek, predsjedniki Općinskog vijeća Marije Bistrice i Željko Habazin.

Po završetku otvaranja u Mokricama, uzvanici su posjetili Marijabistričko svetište te se upoznali s bogatom povijesno-kulturnom baštinom Hrvatskog zagorja kao i njegovim gospodarskim potencijalima.

“Firetec” trenutačno zapošljava 9 zaposlenika, a već sad imaju potrebu za proširenjem svoga tima. Kako su u razgovoru s novinarima istaknuli suvlasnici Davor Kulbicki i Ivan Kruhak “problem radne snage već je dulje prisutan na tržištu i s njime se suočavaju svi poslodavci. Naši radnici primaju stimulativne plaće, jer snaga tvrtke nije u ideji, nego u radnicima, onima koji su kadri ideje realizirati. Koristimo evo i ovu priliku da pozovemo zainteresirane ljude za rad u našoj tvrtci – bravare, električare, konstruktere, montere da nam se jave. Možemo im jamčiti dobru plaću, inspirativno radno okruženje i trajnu mogućnost usavršavanja.”

Dodatne informacije o tvrtci Firetec mogu se pronaći na njihovoj Facebook i Web stranici.

Vodstvo i djelatnici Fireteca s partnerima iz Magirus Lohr-a

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.