KIRIN U PROBLEMIMA GRAĐANI VIROVITICE PIŠU DA JE BIO JAKO ZLOĆEST

Novinarka napisala grafit "Isusek? Bijo sam zloćest ove godine ali bi htjeo 17 miljona nazad", pa ju privela policija

0

 

Novinarka napisala grafit “Isusek? Bijo sam zloćest ove godine ali bi htjeo 17 miljona nazad”, pa ju privela policija

Uprijepodnevnim satima posljednjeg dana godine na izmaku novinarka Iva Anzulović bijelim je sprejem na zgradu nekadašnje Bile u ulici Stjepana Radića napisala podulji grafit sadržaja “Isusek? Bijo sam zloćest ove godine ali bi htjeo 17 miljona nazad” i u potpisu “roKi”. Policija koja se tu slučajno zatekla promptno je reagirala i autom je odvela u policijsku postaju. Kad su to vidjeli nekoliko je građana zabrinuto nazvalo naš redakciju. No, Iva bi se kao i obično nakon ovakvih akcija sama prijavila policiji. U policijskoj postaji na informativnom razgovoru zadržala se dva i pol sata. Osumnjičena je za počinjenje kaznenog djela nanošenja štete na tuđu imovinu. Nije se branila, odbila je pravo na branitelja i tijekom iskaza izjavila:”Ponosna sam na počinjeno”.

Kaznenim djelima skreće pozornost na rezultate novinarskog rada

Nakon kriminalističke obrade puštena je kući. Sada očekuje odluku državnog odvjetnika o daljnjem postupku. “Danas je zadnji dan godine koja je crnom bojom upisana u povijest ovog divnog grada. Maznuli su nam ispred nosa 17 milijuna kuna, ubili prijatelja, susjeda, kolegu, mladog pročelnika Sinišu Palma i mrtvog ga optužili da je on za sve kriv. Kaj da pričam dalje?”, ljutito je rekla.

“Istrage oko ovog slučaja stoje na mjestu pola godine, do danas nije obdukcija napravljena, svi su sve zabrljali, gradonačelnik zadužuje grad i mrtav hladan u eter priča da će se baviti privatnim životima svojih kolega, srljate u financijsku propast da više ni uličnu lampu nećete imati a obitelj pokojnika ni kriva ni dužna pati iz dana u dan pa se pitam – kakvi to retardirani nesposobni idioti rade po službama, državnim institucijama i u gradskoj upravi da nitko ništa ne zna, nitko ništa nije vidio i nitko pola godine nije ništa napravio? Ne znate li svoj posao – maknite se, prije izbora, i pokrijte ušima”.

Provociranjem neću stati dok državni odvjetnik Darko Žegarac ne počne raditi svoj posao

Podsjetila je na činjenicu kako su upravo novinari istražili sve do sad objavljeno u javnosti, a odgovorni za taj posao, koje porezni obveznici plaćaju, nisu učinili ništa. “Nemam ja problem sa glupim, lijenim čak ni agresivnim ljudima, to je priroda, svi smo drugačiji. Ali kad muljaš, lažeš, uzimaš nešto što nije tvoje, što nisi sam svojim radom stekao – e, tu imam veliki problem. Nakon što sam prije dva mjeseca i kaznenu prijavu podnijela protiv nepoznatog počinitelja, nakon svega kaj sam istražila, doznala, objavila – Darko famozni Žegarac i dalje stoluje u Bjelovaru i glumi državnog odvjetnika i predaleko mu je doći u Viroviticu, ekshumirati tijelo Siniše Palma pa da majka Jadranka bar zna od čega joj je dijete umrlo. Ili će taj gelipter početi raditi i istražiti sve o ovom i slučaju nestanka vaših 44 milijuna kuna iz štedno-kreditne zadruge, koji mu na stolu smrdi već 14 godina, ili ću ja kao novinarka završiti sa svim dokazima u zatvoru. Pa da vidimo. Dosta je bilo i nema više ‘labavo’, svakome po zaslugama.”, zaključila je i rekla kako provociranjem neće stati i kako je ponosna na sve do sad počinjene prekršaje.

Na upit zašto je pravopisno pogrešno napisala natpis, uz smijeh je odgovorila;”Pa kaj vi niste nikad čuli kak’ vam se gradonačelnik izražava? Pročitajte pozorno transkript njegovog gostovanja na Gradskom radiju u nedjelju. i sve bu vam jasno”.

Tamo gdje prestaje razum tu počinje hrvatska stvarnost!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.