SDSS napušta vladajuću koaliciju

0

 

Posljednjih dana su u središte pozornosti domaće javnosti stigle vijesti o brojnim incidentima kojima su sudjelovali građani srpske nacionalnosti. Cijela situacija je podigla puno prašine na političkoj sceni jer je Milorad Pupovac usporedio Hrvatsku sa NDH.

Dobro upućeni izvor tvrdi da je sve to režirano od strane SDSS-a koji traži povod za napuštanje vladajuće koalicije. Takav nalog su dobili iz Beograda od strane Aleksandra Vučića koji želi destabilizirati našu državu. Politički analitičar Žarko Puhovski također smatra da Milorad Pupovac samo traži razlog za raskid koalicije sa HDZ-om. Cijela priča je krenula prije 20-ak dana jer je u javnost dospjelo nekoliko incidenata u kojima su napadnuti Srbi. Šef SDSS-a to je pokušao iskoristiti da prikaže da su njegovi sunarodnjaci ugroženi od strane državne vlasti.

Međutim, to mu nije pošlo za rukom jer je vrlo brzo raskrinkan, a tenk koji je postavljen u Beogradu, otkrio je izvor pokušaja destabilizacije Hrvatske. Cijela priča će trajati još mjesec dana jer će SDSS napustiti vladajuću koaliciju nakon Plenkovićeve ostavke te neće podržati izbor novog mandatara. Njihov odlazak u oporbu će označiti kraj političke karijere Milorada Pupovca jer je već najavio da se neće kandidirati na sljedećim izborima.

Stranku će preuzeti Boris Milošević koji spada u mlađu generaciju domaćih političara. Rođen je 1974. u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Rijeci. Godinama je radio kao pravni savjetnik u Srpskom narodnom vijeću, a obnašao je dužnost pomoćnika ministra uprave u administracijama Zorana Milanovića i Tihomira Oreškovića.

Naš izvor tvrdi da će se Milošević okružiti mladim ljudima koji su neopterećeni prošlošću i očistiti stranku od članova koji su sudjelovali u oružanoj pobuni protiv Hrvatske. Sve to će doprinijeti rješavanju komunalnih i ekonomskih problema Srba u ruralnim područjima jer mnogi još nemaju vodu i struju te žive u nemogućim uvjetima. U svakom slučaju, SDSS čekaju velike promjene jer će se nakon dugo vremena naći u oporbi i morat će promijeniti način političkog djelovanja.

 

Izvor: Hrvatske vijesti

facebook status

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.