Povijesna bitka za Mostar: Hrvati konačno moraju pokazati zube

Mostar će nakon dugih dvanaest godina imati izbore. S punim pravom se ovi izbori nazivaju povijesnim, jer oni jesu povijesni za Hrvate Mostara. Floskule su sa druge strane da se ništa neće promijeniti i njih vješto odašiljaju putem svojih medija, iako im se podilazilo i popuštalo svih ovih godina. Bošnjačke političke elite su glasno zagovarale ista pravila za sve u Bi, a za Mostar su tražili drugačija pravila i to uvijek na štetu Hrvata. Zahvaljujući tome Mostaru je navučena luđačka košulja koju grad nosi na sebi zadnjih godina otkako nema izbora

Izvor: pixabay.com
0

Mostar će nakon dugih dvanaest godina imati izbore. S punim pravom se ovi izbori nazivaju povijesnim, jer oni jesu povijesni za Hrvate Mostara. Floskule su sa druge strane da se ništa neće promijeniti i njih vješto odašiljaju putem svojih medija, iako im se podilazilo i popuštalo svih ovih godina. Bošnjačke političke elite su glasno zagovarale ista pravila za sve u Bi, a za Mostar su tražili drugačija pravila i to uvijek na štetu Hrvata. Zahvaljujući tome Mostaru je navučena luđačka košulja koju grad nosi na sebi zadnjih godina otkako nema izbora.

Sada konačno imamo prigodu skinuti tu luđačku košulju i konačno nakon 20. prosinca prodisati punim plućima.

Mostar jeste danas grad smeća i od toga ne treba bježati. Međutim pita li se netko zašto je to tako i tko je krivac. Često se zanemaruje činjenica da u gradu Mostaru ima pet komunalnih poduzeća, i da su na čelu njih četiri Bošnjaci. S Uborkom Hrvati nemaju ništa i taj vrući krumpir ne trebaju uzimati u svoje ruke. Vrijeme je da se narodu kaže istina i da se konačno skine mit o nekakvoj kolektivnoj krivici. Hrvati su u ovoj državi koju su krvlju obranili ostali bez puno svojih prava, i teško bi ih bilo nabrojiti u jednom tekstu. Bošnjačke političke elite nisu naivne i dugoročno planiraju da preuzmu ne samo Mostar nego i cijelu BiH.

U tim svojim planovima imaju pomagače poput Željka Komšića i njemu sličnim iz takozvanih građanskih opcija koje su građanske onoliko koliko je more slatko. Hrvatima je dosta takvih politika i zbog jedne iste takve su platili danak u krvi. Naime, današnje djelovanje bošnjačkih političkih elita jednako je srbijanskoj zbog kojih se raspala bivša država. Nažalost raspala se u krvavom ratu za koga ne želimo nikada da se ponovi, a neće se ponoviti ako svi budemo jednaki i s istim pravima. Mostar je danas u centru pozornosti svima. Svi traže dio svoga kolača i ne biraju sredstva da do njega dođu. Dobro bi bilo kada bi ovi koji sebe nazivaju građanskim opcijama izašli u javnost s brojem Hrvata koji žive na istočnoj strani Mostara. O tome oni neće pričati ni u ludilu jer je to njihov dio grada gdje će zajedno sa svojim partnerima iz probosanskih stranaka uzeti sve mandate, gdje priča o bilo kakvoj multietničnosti pada u vodu. Dakle njihov je cilj druga strana Mostara i upravo u ovo predizborno vrijeme nastoje uvjeriti Hrvate da ih njihovi dužnosnici ne zastupaju ili blaže rečeno da ih loše zastupaju. Cilj je jasan i preko tih poruka nastoji se Hrvate odgovoriti od izbora, kako bi oni lakše zavladali gradom. Nažalost, to je moguće ako Hrvati ne pokažu zube, a pokazat će ih samo masovnim izlaskom na birališta. U područjima gdje danas vladaju probosanske stranke u BiH Hrvata više da gotovo i nema. O tome svi šute pogotovo takozvane građanske opcije kojima Hrvati služe kao ukras, pa ih kada im zatrebaju istaknu, a potom ih jednostavno odlože u ladicu prošlosti. Iako Hrvati u BiH nemaju svojih “mas medija”, zahvaljujući modernim tehnologijama znaju što im se sprema.

Hrvati koji su pasivni upravo svojom pasivnošću direktno rade za probosanske stranke jer njihov prvi cilj jeste da propagandnom mašinerijom uvjere Hrvate da na dan izbora ne izađu na birališta. Jasno je ovoga puta podvaljivanje novih Komšića neće proći i oni jedino mogu pobijediti ako Hrvati 20. prosinca ostanu kod svojih domova i ne izađu na izbore. Izbore smo čekali dvanaest godina i sada je vrijeme da 20. prosinca svi izađemo na birališta i da konačno kažemo stop politikama koje su nam nametnule mitraljesca Komšića i politike koje su Hrvatima ukrale izbore u nekoliko općina Bosne i Hercegovine. Lažu nas kada kažu da nemamo za koga glasovati. Imamo i to za puno kvalitetnih ljudi u svim Hrvatskim opcijama koje izlaze na izbore.

 

Piše: Petar Zrinski/HERCEGOVINA.in

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.