Vinko Mihanović: Štrajk učitelja i profesora se nastavlja!

Izvor: pixabay.com
0

Štrajk učitelja i profesora se nastavlja. Nosioci realnog sektora su se s pravom počinju buniti jer bi, po njima, povećanje plaća prosvjetarima značilo još novih poreza. Teoretski su u pravu, ali jesu li im za takvo stanje baš krivi prosvjetni radnici ili višegodišnja kriva politika!? I radnici u realnom sektoru negoduju jer zašto bi profesori imali više od njih? Opet s pravom jer su radnici u uređenim zemljama (u koje se sve više ljudi iseljava) poput npr. Irske i Njemačke pošteno plaćeni za svoj rad od strane poslodavaca. Jesu li i njima za takvo stanje baš krivi samo prosvjetni radnici ili višegodišnja kriva politika, a možda i nekima i poslodavci!?

Državni sektor šuti. Njih prati glas da su uhljebi i njima je navodno jako dobro. Neke obične smrtnike koje poznajem i nemaju baš neke plaće. Drugi pak i više nego pristojne i vjerojatno se na te misli kad se koristi ternin “uhljebi”. Jesu li i ovdje za takvo stanje krivi prosvjetni radnici ili opet višegodišnja kriva politika!? I da se sputim na osobnu razinu.

Glumac sam. Radim u kazalištu. I nama u kazalištima u Splitu gotovo 10 punih godina nisu povećali plaću ni za jednu jedinu lipu. Jesu li i nama takvo stanje krivi prosvjetni radnici ili opet višegodišnja čudna politika!? Profesori i učitelji digli su svoj glas i sad ih se nerijetko pokušava prikazati neradnicima. No ti “neradnici” su i nas i vas i našu djecu odgajali, dali nam svima znanje i obrazovanje. Jesu li oni za sve krivi ili višegodišnja kriva politika, krivo ustrojena zemlja koja je iznjedrila na desetine i stotine nepotrebnih vladara, zamijenika, njihovih zamijenika, raznorazne izmišljene agencije, nemoralne i sumnjive privatizacije… Jesu li za sve krivi učitelji i profesori?

Al’ dosta je filozofiranja ajmo mi na ustaše i partizane. Izbori su uskoro.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.