Krpina analizirao Plenkovićev fijasko: HDZ se na ovim izborima oslanjao na bivše i buduće zatvorenike

Drago Krpina,  nekada vrlo utjecajni HDZ-ovac, komentirao je  katastrofalan rezultat  koji je postigla HDZ-ova lista predvođena Karlom Resslerom.  Krpininu objavu prenosimo u cijelosti

Izvor: pixabay.coom
0

Drago Krpina,  nekada vrlo utjecajni HDZ-ovac, komentirao je  katastrofalan rezultat  koji je postigla HDZ-ova lista predvođena Karlom Resslerom.  Krpininu objavu prenosimo u cijelosti.

“Bahati i nasilni pokušaj promjene svjetonazorskog i ideološkog identiteta HDZ-a, (Istanbulska konvencija i ostalo) dobio je rječit i logičan odgovor stranačkog biračkog tijela. 
Ustrajno oslanjanje na bivše i (izgledno) buduće zatvorenike (Čačić, Saucha …), na „poduzetničko“ krilo Pusićkinog HNS-a (našla se tu i Milanka Opačić, zlu ne trebalo)) te na notornog etnobiznismena i glasnogovornika miloševićevske politike Milorada Pupovca i besramno proračunsko financiranje njegovog glasila koje iz broja u broj vrijeđa i ponižava hrvatski narod i njegove nacionalne, vjerske i kulturološke vrijednosti dobilo je nedvosmislen odijek među HDZ-ovim biračima.

Vrli svjetonazorski preoblikovatelji HDZ-a koji su se u ovoj stranci, nakon dvodesetljetnog kalkuliranja, obreli, isključivo zato što su procijenili da će, zlorabeći povjerenje HDZ-ovih članova i birača, najbrže i najuspješnije napredovati u svojim karijerističkim ambicijama (kojima je nebo granica), ako imaju uši neka čuju, ako imaju oči neka vide.


Pokušaj da se u, posljednji tren, licemjerno, u pomoć prizove Tuđmana i njegovu nacionalnu politiku pokazao se posve prozirnim i opravdano neučinkovitim.
Propovijednik teze da „HDZ ne smije biti talac jednog čovjeka“, uz pomoć sviju onih koji su mu to glasno ili prešutno odobravali, učinio je ovu povijesnu državotvornu stranku taocem osobnih narcisoidnih (europskih) ambicija. Srećom, u politici nikad ništa nije, konačno, gotovo”.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.