Library of Croatia

hrvatske otvorene virtualne knjižnice

Izvor: pixabay.com
0

 

Hrvatska postaje prva zemlja koja svojim građanima i posjetiteljima omogućuje neograničeno i slobodno čitanje tisuća knjiga i publikacija.

Naime, radi se o odličnom projektu – Library of Croatia, odnosno hrvatske otvorene virtualne knjižnice koja će u svojoj bazi imati tisuće knjiga i raznih publikacija. Projekt je to na kojem je tri godine mukotrpno radio tim stručnjaka i koji nudi višestruke mogućnosti u području izdavaštva, obrazovanja, kulture i turizma. 

Library of Croatia je otvorena virtualna knjižnica globalno dostupna svim građanima, a ideja je da čitanje financijski podržavaju korporacije te državne institucije.

Radi se o odličnoj platforma koja donosi tj. mogla bi donijeti veliku korist turizmu. Naglašavam mogla bi, samo ako je prihvatimo i projekt dobije toliko važnu podršku struke i partnera. “Koristi za turizam su višestruke: u promotivnom, marketinškom smislu, u mogućnostima brendiranja, izravnog obraćanja gostu, davanja vrijednosti usluzi koju nudimo, personaliziranju usluge, te davanju doprinosa širenju čitalačke kulture. ” ističe Mirela Rončević iz Library of Croatia te dodaje kako ovim projektom se omogućuje novi način čitanja, pisanja, objavljivanja i distribucije knjiga, članaka, časopisa, brošura i ostalog sadržaja.

Implikacije su mnogostruke, no recimo zamislite da jedan hotel omogući svojim gostima pristup ovoj bazi, da turisti mogu preko mobitela, tableta ili laptopa na godišnjem odmoru uživati u čitanju raznih knjiga i publikacija. Ili da je jedna turistička zajednica napravi otvorenu virtualnu knjižnicu u svojoj destinaciji za sve.

To je samo početak priče, a sada na nju dodamo razno razne ekstenzije i nadovežemo priču o književnosti, kulturi, poeziji kroz razna manja ili veća događanja. Recimo , čitanje poezije u gradskom parku itd… slobodno pustite misli na volju i složite jednu kvalitetnu i dobru priču.

Predstavljanje projekta je zakazano za četvrtak, 21. ožujka, u 14 sati na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a organizatori pozivaju predstavnike turističkih zajednica, obrazovnih, istraživačkih institucija, škola, fakulteta i drugih ustanova i organizacija, da se uključe u projekt jer se radi o velikom projektu koji znanje približava svakom pojedincu i otvara nove mogućnosti za obrazovanje, kulturu i turizam.

U svakom slučaju, Library of Croatia je odličan projekt i platforma za razvoj turističkih destinacija, a samo je pitanje imamo li svijesti i želje je prigrliti i napraviti odlična kvalitetni sadržaj od cijele priče.

Priča i odlična platforma je tu, sada je na Vama potez. Stalno pričamo o kvalitetnom sadržaju i produženju turističke sezone. Imate ga, iskoristite ga. 

 

Izvor: http://hrturizam.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.