Mali Lošinj ušao u novu godinu bez vatrometa, novac preusmjerili u ambulantu hitne pomoći

MALI LOŠINJ – Ove godine Mali Lošinj se priključio destinacijama u Europskoj Uniji koje su u novu 2020. godinu ušli bez vatrometa. Iznos koji se ranijih godina koristio za vatromet, bit će preusmjeren za nabavku potrebe opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu u Malom Lošinju

Izvor: pixabay.com
0
Foto: Facebook

MALI LOŠINJ – Ove godine Mali Lošinj se priključio destinacijama u Europskoj Uniji koje su u novu 2020. godinu ušli bez vatrometa. Iznos koji se ranijih godina koristio za vatromet, bit će preusmjeren za nabavku potrebe opreme i alata za Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu u Malom Lošinju. 

– Želja nam je na taj način kućnim ljubimcima koje se boje prasaka eksplozivnih naprava osigurati mirniju večer – poručila je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

– Iskreno nisam očekivala ovoliki medijski interes za nešto što je već prošlo, ali reći ću vam da smo odluku donijeli igrom slučaja i pomalo neplanski. Naime, već nekoliko godina muku mučimo s logistikom i sličnim detaljima oko organizacije dočeka Nove godine. A kako smo na svim poljima na putu održivog razvoja, ove godine smo odlučili dati podršku Društvu za zaštitu životinja, ali i djecu zaštititi od negativnih učinaka pirotehnike – ispričala nam je lošinjska gradonačelnica.

– Htjeli smo dati svoj doprinos svijesti da vatromet i petarde nisu nužni kako bismo pridonijeli veselju i radosti ulaska u novu godinu. Desetu godinu za redom prosinac je u Malom Lošinju obilježen humanitarnom notom, odnosno prikupljanjem sredstava za potrebite. Željeli smo usmjeriti sredstva za nabavku medicinskog aparata koji će olakšati život našim građanima ali i gostima.

Vatromet bi koštao 30-ak tisuća kuna, a toliko otprilike košta aparat za testiranje krvi. Vikendom nam laboratorij ne radi, pa bi taj aparat bio postavljen u ambulantu hitne medicinske pomoći. U fazi smo njegove nabavke u sljedećih 10-ak dana i Grad će pridodati ako bude još trebalo.

Ostala sredstva prikupljena humanitarnim akcijama u prosincu premašuju iznos od 60 tisuća godina. Tim novcem osigurana je nabavka didaktičke opreme za dječji vrtić jasličke skupine i nabavku preciznih kirurških instrumenata za kiruršku ambulantu – kazala je za Morski HR gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

Pozitivan je ovo primjer i hvale vrijedna odluka za koju se toplo nadamo da će je uskoro slijediti i drugi gradovi diljem Hrvatske!

 

Autor: Jurica Gašpar

Izvor: morski.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.