Međunarodni apel: Zaustavite 5G na Zemlji i u svemiru

Izvor: pixabay.com
0

Telekomunikacijske tvrtke širom svijeta, uz podršku vlada, spremne su u naredne dvije godine implementirati bežičnu mrežu pete generacije (5G). To se predstavlja kao isporuka, na globalnoj razini prepoznate, društvene promjene, bez presedana.

Imat ćemo “pametne” domove, “pametne” tvrtke, “pametne” autoceste, “pametne” gradove i autobuse. Doslovno sve što posjedujemo i kupujemo, od hladnjaka i perilica do kutija za mlijeko, četki za kosu i dječjih pelena, sadržavat će antene i mikročipove i biti će bežično povezano na Internet. Svaka osoba na Zemlji imat će trenutni pristup super brzoj, latentnoj bežičnoj komunikaciji s bilo koje točke na planetu, čak i iz prašuma, sredine oceana i Antarktika.

Ono što se šire ne priznaje, jest da će to također, na globalnoj razini, rezultirati promjenama okoliša, bez presedana. Planiranu gustoću radio frekvencijskih odašiljača nemoguće je predvidjeti. Uz milijune novih 5G baznih stanica na Zemlji te 20.000 novih satelita u svemiru, i 200 milijardi prijenosnih objekata, bit će, prema procjenama, dio Interneta Stvari do 2020. godine, a trilijun objekata nekoliko godina kasnije. Komercijalne 5G mreže na nižim frekvencijama i sporijim brzinama implementirane su sredinom 2018. godine u Qataru, Finskoj i Estoniji. Početak uvođenja 5G na iznimno visokim frekvencijama (milimetarskim valovima), planira se krajem 2018. godine.

Unatoč širokom poricanju, dokazi da je radio frekvencijsko zračenje (RF) štetno za život već su nepobitni. Akumulirani klinički dokazi oboljelih ljudi, eksperimentalni dokazi o oštećenju DNA stanica i organskih sustava raznih biljaka i životinja, te epidemiološki dokazi da su glavne bolesti moderne civilizacije – rak, srčane bolesti i dijabetes u velikoj mjeri uzrokovanei elektromagnetnim onečišćenjem, čine dokumentacijsku bazu sa znatno više od 10.000 stručno recenziranih znanstvenih radova.

Ako se planovi telekomunikacijske industrije za 5G ostvare, nitko, niti jedna životinja, ptica, kukac ni biljka na Zemlji, neće moći izbjeći izloženost, 24 sata dnevno, 365 dana godišnje, na razinama RF zračenja, desetina do stotina puta većih od danas postojećih, bez ikakve mogućnosti bijega, bilo kamo na planeti. Ovi 5G planovi prijete izazivanjem ozbiljnih, nepopravljivih utjecaja na ljude te trajnim oštećenjem svih ekosustava Zemlje.

Moraju se poduzeti neodgodive mjere zaštite čovječanstva i okoliša, skladu s etičkim imperativima i međunarodnim ugovorima.

Pročitajte Apel preveden na hrvatski jezik.

 

Izvor: huzez.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.