Neobično: U četiri godine broj birača narastao za više od 110.000

ZAGREB - Prije sada već pet godina SDP-ova koalicija je bila izašla na izbore pod sloganom Hrvatska raste. To je tada bilo istovremeno i uspješno i smješno gledajući naše gospodarske rezultate, ali danas znamo da su oni bili proroci koji su vidjeli budućnost jer danas Hrvatska stvarno raste

foto: pixabay
0
ZAGREB – Prije sada već pet godina SDP-ova koalicija je bila izašla na izbore pod sloganom Hrvatska raste. To je tada bilo istovremeno i uspješno i smješno gledajući naše gospodarske rezultate, ali danas znamo da su oni bili proroci koji su vidjeli budućnost jer danas Hrvatska stvarno raste.
Svaki pravi analitičar i statističar za razliku od onih salonskih, lažnih zna u kojem smjeru se kreću društvo i ekonomija. Isto tako on će odmah uočiti statističku anomaliju koja je onako iz prve teško za objasniti, a na ovim izborima imamo jednu stvarno veliku anomaliju. Tu anomaliju predstavlja neočekivano visoki broj birača po izbornim jedinicama.

Sve u svemu nakon dvoje parlamentarnih izbora tokom kojih je padao broj registriranih birača po izbornim jedinicama našli smo se u 2020 godini kada se broj birača povećao za više od 110.000. Broj registriranih birača po izbornim jedinicama možete vidjeti u sljedećoj tablici.

Sve u svemu u izbornim jedinicama je ove godine pravo glasa imalo više birača nego 2015 i 2016 bez obzira na to što se podacima Državnog zavoda za statistiku 2017 godine iz Hrvatske iselile 47.352, a 2018 godine 39.515 osoba. Ako pitamo sindikate taj broj odlazaka iz Hrvatske nije istinit, jer je on premalen tako da po njima svake godine Hrvatsku napusti 50.000-60.000 osoba. Tim brojkama trebamo još dodati da svake godine u Hrvatskoj umire više od 50.000 osoba, a da samo njih oko 40.000 napuni 18 godina i stekne pravo glasa.

Kako god da okrenemo, analitika je ukazivala da smo trebali imati oko 3.350.000 birača u izbornim jedinicama I-X,a ne 3.643.277 kao što je bilo na izborima. Tko zna možda je koronavirus rezultirao velikim povratkom Hrvata u Hrvatsku, možda su gospodarski uspjesi rezultirali njihovim povratkom, možda je veliki broj osoba dobio naše državljanstvo…

Sve u svemu odgovor na ovo pitanje ćemo dobiti prije ili kasnije, a najkasniji mogući odgovor na njega će stići nakon popisa stanovništva 2021. godine.

https://hladnaistina.com/hrvatska-raste/?fbclid=IwAR13Q6n6JGp8zzQu2ui1SlsIhFd6Xag2D9AeW01nugX4CIhVr_0XH4bi2to

 

Autor: Robert Jurčić

Izvor: seebiz.eu

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.