Multimedijska izložba Nikola Tesla – Mind from the Future

Članovi Napretka još jednom posjetili izložbu

autor: Mirjana Nikolić
0

Zbog velikog interesa za multimedijalnu izložbu NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE koja je u Zagrebu produžila svoje trajanje do 2. travnja, članovima Hrvatskog kulturnog društva Napredak pružila se još jednom prilika, da uz stručno vodstvo pogledaju ovu izložbu. Na poziv Krešimira Renze Prosolija, producenta izložbe i vlasnika Real Grupe koji je osmislila i realizirala ovu izložbu, na čemu mu i zahvaljujemo, oni „najvjerniji“ posjetitelji izložbi u okviru Napretkovog projekta „Dođi u pet do pet“, ovoga puta bili su počašćeni još jednim razgledavanjem ove izložbe.

Izložbu je do sada posjetilo više od osamdeset tisuća posjetitelja, a kao takva je jedna od najinteresantnijih izložbi u 2018. godini u ovoj regiji. Izložba je već u svojoj najavi proglašena vrhunskom senzacijom u svijetu, što se je kroz interes, posjećenost, te mišljenja kritike, moglo i potvrditi. Spektakl na tragu vizije Nikole Tesle koji je kroz destogodišnji rad osmislila autorica izložbe Helena Bulaja Madunić i nekoliko međunarodnih umjetnika koji su uključeni u ovaj projekt, a djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti kroz film, fotografije, slike, animacije i tehničke inovacije. Izložba pruža zadovoljstvo u razgledavanju svim uzrastima, od predškolske djece pa do umirovljenika. Za sve se pronađe po nešto novo i interesantno iz osebujnog života Nikole Tesle. Nakon Zagreba izložba kreće na svoje putovanje po svijetu. Prvo slijedeće odredište je Budimpešta, a zatim Pariz i New York gdje je Tesla djelovao dobar dio svoga života, pa sve do Dubaia koji bi bez Teslinih izuma ostao samo misaona vizija.

Početkom travnja nastavlja se obilazak značajnih izložbi pa je za Napretkovce rezerviran termin u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu. 11. travnja 2018. Moći će se pogledati izložba velikog hrvatskog slikara Emanuela Vidoviće. Za sve one koji to žele vidjeti preostaje još samo   doći u Umetnički paviljon „u pet do pet“. Vidimo se!

 

Mario Milošević

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.