Nogalov pomoćnik o smjeni: Kao da Guardiolu smijeniš uoči finala Lige prvaka

Izvor: pixabay.com
0

Pomoćnik ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak Davor Plavec u TNT-u je ustvrdio da nitko iz moralnih razloga ne može prihvatiti da sjedne u stolicu docenta Nogala jer svi smatraju da je on protupravno smijenjen.

“Na pitanje kako komentira tvrdnje iz Grada Zagreba da su provođeni postupci koji se nisu smjeli provoditi i zapošljavani ljudi koji nisu imali kvalifikacije odgovara: “Mislite da bismo mogli proći sve inspekcije HZZO-a, revizije i da se protiv nas ne bi pokrenuo kazneni postupak da se to što se tvrdi iz Grada jest istina?”.

Kaže da je gradski ured radio kontrolu iako uopće nije ovlašten provoditi takvu kontrolu i provoditi ocjenu zakonitosti. “Mi smo takve kontrole od 2012. do danas prošli više puta od strane onih koji su za to zaduženi i niti u jednom od tih inspekcija nisu nađene osnove da bi se pokrenula smjena ravnatelja.”

Smatra da su Bandićeve zamjenice i pomoćnice sve iskonstruirale i kao primjer navodi da nikada nisu zapošljavali bez natječaja i znanja Upravnog vijeća iako u Gradu tvrde suprotno.

Na pitanje je li ugrožen europski projekt težak 60 milijuna eura odgovorio je usporedbom da je to sada situacija kao da u Ligi prvaka netko zamijeni Pepa Guardiolu kada dogura ekipu do finala s nekim trenerom iz treće lige.

“Radi se o projektu izuzetne složenosti koji nikada do sada nije izveden u Hrvatskoj pa ni na razini Europe”, rekao je i dodao da su o svemu izvijestili i europske partnere.

Davor PlavecIzvor: N1

“Vjerujem da i oni prate detaljno što se dešava, kakva je podrška javnosti bolnici i smijenjenom ravnatelju i kakva je ugroza projekta da će reagirati kroz diplomatske kanale i slanjem OLAF-a”, rekao je.

Za vrijedno zemljište na Brestovcu kaže da su ondje planirali i ponudili projekt rehabilitacijskog centra na Sljemenu, ali bi o tome više trebao govoriti Grad Zagreb.

Jutarnji list u današnjem izdanju piše kako je i rujnu 2018. godine ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dobio poziv iz Gradskog ureda za zdravstvo na čijem je čelu Vjekoslav Jeleč. Tema razgovora – prijedlog za revitalizaciju područja oko bivše bolnice za plućne bolesti i sanatorija Brestovac.

Riječ je o području od gotovo 80 tisuća metara kvadratnih na Medvednici, čijim će dijelom ići i trasa nove Sljemenske žičare. Prijedlog je išao u smjeru da se na tom području sagradi novi centar u postojećim gabaritima, koji bi bio rehabilitacijskog i zdravstvenog karaktera.

Osim toga, novi centar na Brestovcu bio bi otvorenog tipa, a cijeli novi objekt imao bi i rekreacijsku zonu sa sportskim sadržajima te wellness zonu. Od međustanice Brestovac, koja će biti u funkciji nakon završetka žičare, bio bi udaljen oko 500 metara.

U bolnici su se prihvatili zadatka, vrlo brzo poslali dokumentaciju s planom da se cijeli projekt prijavi na fondove za brownfield lokacije. Nakon toga, umjesto daljnjih pregovora i dogovora, zavladala je omerta.

Kako je Boro Nogalo, od ove srijede smijenjeni ravnatelj Srebrnjaka, priznao u kasnijem razgovoru za Jutarnji list tada su počele pucati veze između njega i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prenosi Hina.

“Ne znam otkud vam ta informacija za centar na Brestovcu, ali točna je. Mi smo dobili prijedlog Gradskog ureda i složili program, a onda je sve zastalo. Zašto? Ne znam. Vi istražite”, kratko je u subotu ujutro poručio Nogal.

Prema mišljenju sugovornika Jutarnjeg lista koji su dobro upoznati s ovim slučajem, tri su Nogalova ‘grijeha’. Službeni grijeh su nepravilnosti oko zapošljavanja, dok su preostala dva projekt novog Brestovca te projekt Centra za translacijsku medicinu vrijedan 432 milijuna kuna koji bi se povukli iz europskih fondova, a koje bi, kako navode oni bliski ravnatelju, Bandiéeva gradska uprava željela imati pod nadzorom.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.