Opijum na Balkanu

Knjiga obrađuje jednu nedovoljno poznatu i istraženu temu ekonomske i socio-kulturološke povijesti jugoslavenske države između dva svjetska rata

1
1 komentar
 1. Joso Lazanja kaže

  Nemislim da nema smisla pisati o povijesti opijuma, njegovoj stetnosti, kriumcarenju i obogacivanju kriminalnog dijela covijecanstva. To bi dosada trebali znati i “vrapci na krovovima”.
  Vise je zabrinjavajuca cinjenica, da skoro nitko ne govori o nekom suvislom pothvatu, ‘kako se suprostaviti toj globalnoj posasti’.
  Ima oko 40 godina, kada sam poceo razmisljati o tome, i sjecam se kako me je obuzimala nelagoda, pri sagledavanju o tome kako se postaje ovisnik, kakovu tragediju to izaziva za ovisnika, njegovu obitelj a onda dalje i dalje….
  O tome sam i pisao u mojim dnevnim biljeskama, pa jos mogu citati: Jedini nacin, kako kontrolirati drogu je sustavna naobrazba nove generacije, jos od ranih godina. Prosvijetitelji bi morali biti strucni u Psihologiji, kako bi znali razumijevati mlade, koji su skloni melankoliji, depresiji i slicno tome, te ih paziti i pomagati im da ne zapadnu u opasnost.
  Iza cijeloga pothvata mora stajati drzava, s medunarodnim pokroviteljstvom, Svijetske Zdravstvene Organizacije ali Boze sacuvaj, da bi ona bila pod controlom sadasnjeg vodstva. Zamislite ovoga Kineskog Slugana!
  Sve ostalo je samo puko naglabanje, a oni koji pisu i naglabaju, samo ocekivaju ‘dobru zetvu’.
  Joso Lazanja

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.