Otac pretučenog mladića: Pretrnuo sam gledajući snimku kako mi mlate sina

Snimka na kojoj se petorica mladića iživljavaju nad slabijim mladićem u Kaštelima potresla je Hrvatsku. Iživljavanje je trajalao nekoliko minuta, a na snimci se vidi kako dvojica mlate nesretnog mladića šakama i nogama, dok jedan sve snima

0

Snimka na kojoj se petorica mladića iživljavaju nad slabijim mladićem u Kaštelima potresla je Hrvatsku. Iživljavanje je trajalao nekoliko minuta, a na snimci se vidi kako dvojica mlate nesretnog mladića šakama i nogama, dok jedan sve snima.

Tukli su mladića s poteškoćama u razvoju i tražili su od njega novac, što je za 24sata potvrdio i njegov otac .

– Meni je ode jedan susid pokazao snimku, dok je on stajao na nogama, nije mi to bilo toliko neugodno gledati, ali kad ga je šamara i udaria, on je odmah pa. Onda sam se ja zgrozia. Uspia se dignut, ali su ga opet bacili. Protrnia sam kad sam ga vidia na podu – kazao je otac mladića.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19-godišnjakom i maloljetnikom koje su uhitili jučer nakon što je na internetu objavljena snimka njihovog brutalnog iživljavanja nad nemoćnim mladićem. Sumnjaju kako su 22. kolovoza 2020. godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese dvije tisuće kuna. Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi.

“Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020. godine, maloljetniku predao i motor, koji mu je poslije vratio, navodeći mu kako više nema dugova” naveli su u PU Splitsko-dalmatinskoj.

Pretučeni mladić  kaže kako je nakon tog iživljavanja imao traume.

– To je bila subota, negdje oko 10 i po ujutro. Oni su trebali doći do mene odi, ka bili su poslali susjeda da mene pozove. On se bia zadera mojim imenom, ja sam izaša vanka, ka rekli su susjedi da će igrat na baluna. Kako baluna nije bilo nigdje, onda sam ja skužia o čemu je riječ, ja sam izašao vanka i oni su mi rekli da odem do crkve, jedno dvjestotinjak metara od kuće…

 

– Ja sam pristao, izašao tamo, a oni su me pitali kad će pare, ja sam reka da ću vidit ako uspijem sve s motorom riješit, da ću im dat dio. Tu sam dobia malo batina, ali nemam nikakve posljedice, da išta sanjam po noći. Jedino sam se malo pripa, mora san razmišljat puna dva dana di šta i kako. Onda sam doša doma i predložia ćaći da jednom od njih damo motor, ima već po godine, ne vozi ga nitko.

On se bia složia, oni su bili došli i rekao sam tom momku da ćemo napraviti kupoprodajni ugovor i dobit će knjižicu i ključ od vozila. On se s time složia, uzeo motor, a nakon par dana mi se javlja da mu mater ne vjeruje da je on dobia taj motor. Mislila da je motor ukraden. Reka je on meni da zaboravim da se išta desilo, da pare ne moram vraćat. Pita sam ga šta je s motorom, on je reka – evo ti ga nazad. Uzea sam ga nazad, doveo ga doma – prepričao nam je napadnuti momak.

Mladić je ispriao i kako je došlo do duga od 200 kn do 2000 kn.

– Kad je bila gospa sinjska, triba san ići s njima, od matere sam mislia uzeti 200 kn da imam za gorivo do tamo i piće, ali njoj nije došla plaća. Svejedno su mi rekli da im ne trebam davati pare, otišli tamo vratili me doma. Nisu mi se javljali par dana i nabili su mi kamate i odjednom su tražili puno više novaca jer su htjeli na tome zaraditi – odgovara nam mladić koji kaže da ga boli briga za napadače i da je sad stvar u rukama policije.

Izvor: maxportal.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.