„Peto dijete“: Zagrebačka nadbiskupija u 2017. godini darovala 249 tisuća kuna mnogobrojnim obiteljima

Foto: Kardinal Bozanić u Župi bl. Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici krsti Katarinu, šesto dijete u obitelji Ivana i Klaudije Kardum, 24. svibnja 2015. godine. TUZG.
0

Tradicija koja traje od 2001. godine, kada je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima naše Nadbiskupije, obilježena je i u protekloj, 2017. godini.

U 2017. godini u Zagrebačkoj nadbiskupiji po preporuci župnika iz 59 župa kršteno je 83 djece iz brojnih obitelji:

56 krštenja 5. djeteta,
17 krštenja 6. djeteta,
7 krštenja 7. djeteta,
2 krštenja 8. djeteta,
1 krštenje 12. djeteta u obitelji.

Prigodom krštenja, koje redovito čini biskup ili delegat Nadbiskupskog duhovnog stola, Zagrebačka nadbiskupija daruje obitelji svakoga djeteta 3 000 kuna i Bibliju.

Ukupno je tako u 2017. godini Zagrebačka nadbiskupija darovala 249 000 kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima.

Ne smijemo previdjeti obitelji koje prepoznaju najveće bogatstvo u djeci kojom ih je Bog obdario – poručio je kardinal Bozanić u ovogodišnjoj božićnoj poruci.

Lijepa tradicija nastavlja se i ove godine

U nedjelju 21. siječnja u župnoj crkvi sv. Leopold Mandić, Ljubljanica – Voltino u Zagrebu, župna je zajednica svjedočila krštenju djece dviju obitelji: obitelji Mamić i obitelji Jerčinović. Kršteno je peto dijete obitelji Mamić (Ivan) i peto i šesto dijete obitelji Jerčinović (Filip i Stjepan).

U prisutnosti braće i sestara, članova obitelji malenih krštenika te cijele župne zajednice svečano misno slavlje i obred krštenja predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup i generalni vikar.

Krštenje triju novih članova naše župne zajednice velik je događaj za našu župu koji unosi nadu i omogućuje svima nama da se sjetimo svoga krštenja i tako na neki način obnovimo i učvrstimo svoju krsnu vjeru i zamolimo Boga da nas ojača i učvrsti. Obitelji s petero i šestero djece snažan su poticaj i drugim obiteljima da se odluče na brojnije potomstvo za dobrobit župe, grada Zagreba, ali i domovine Hrvatske.

Prigodne darove obiteljima Ivana, Filipa i Stjepana darove su uručili mons. Mijo Gorski – u ime Zagrebačke nadbiskupije te predstavnici župnog Caritasa na čelu s gđom Višnjom Dropuljić.

Napisala: Dr. sc. Andrea Horić

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.