Roditelji vape za pomoć! Dijelite dalje! Mali Mario ima gotovo 20 dijagnoza

Nakon točno mjesec dana života Mariu prestaje kucati srce i prestaje disati. Tu počinje drama od koje strepi svaki roditelj. Tata Niko i mama Kristina odmah zovu hitnu, te je Mario reanimiran u vozilu hitne pomoći.Mario ima šest godina, 100-postotni je invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Marek-hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan. Obitelj se obratila medijima jer trebaju pomoć

0

 

Dječak Mario rođen je na carski rez, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba.

Mario ima šest godina, 100-postotni je invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Marek-hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan. Obitelj se obratila medijima jer trebaju pomoć.

„Naš Mario živi uz pomoć kisika i kanile te zahtjeva 24-satnu skrb. Živimo kao podstanari. Muž ima status njegovatelja, a mjesečno samo na lijekove i laksativ trošimo 1000 kuna. Već se skupljalo za Marija – kupljena je medicinska oprema, no sada apel ide za osnovne troškove života”, navela je njegova majka Kristina Ujdur, a prenosi medjugorje-info.

Mario je dvije godine bio u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Ondje mu je, priča mama Kristina, napravljena korekcija terapije te je pušten kući. Zadnjih godinu i pol je na kućnoj njezi, ali veoma često završi u bolnici.

Obitelj živi u podstanarskom stanu, imaju još jednu djevojčicu i pomoć bi im, kažu, dobro došla. Novac za malog Mareka, kako ga od milja zovu, može se uplatiti na račun HR3724020063102578894 u Erste banci na ime Niko Ujdur. U svrhu uplate samo treba naznačiti da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Marija. Za donacije iz inozemstva BIC/SWIFT je ESBCHR22.

 

Izvor: zagreb.info

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.