Šef granične policije Crne Gore podnio ostavku zbog nelegalnog ulaska patrijarha u državu

Patrijarhovo ilegalno, nezakonito i protivzakonito ulaženje u tuđu zemlju, gest je grubog gaženja osnovnog međunarodnog prava, reda i bontona. Ali i gaženja ljudskih i Božjih zakona. Kao kad nepozvan uđeš u tuđu kuću. Bez kucanja i odobrenja. Bez obzira da li si to učino sileđijski-nasilno - razvaljivanjem vrata kundakom, ili lopovski nečujno: pomoću kalauza

Izvor: pixabay.com
0
GAŽENJE ZAKONA I MORALA
“Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić sa kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije”.
Patrijarhovo ilegalno, nezakonito i protivzakonito ulaženje u tuđu zemlju, gest je grubog gaženja osnovnog međunarodnog prava, reda i bontona. Ali i gaženja ljudskih i Božjih zakona. Kao kad nepozvan uđeš u tuđu kuću. Bez kucanja i odobrenja. Bez obzira da li si to učino sileđijski-nasilno – razvaljivanjem vrata kundakom, ili lopovski nečujno: pomoću kalauza.
Još jednom religija je izdala elementarni ljudski moral i suprotstavila mu se. Ili, kako bi to rekao John Ruskin: “Postoji mnogo religija, ali je moral samo jedan”. Patrijarh srpski ga je neljudski svjesno pogazio.

Esad Bajtal 

Šef granične policije Crne Gore podnio ostavku zbog nelegalnog ulaska patrijarha u državu

Šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podnio je ostavku na ovu funkciju zbog toga što je, prilikom današnjeg potpisivanja Temeljnog ugovora, patrijarh Porfirije u Crnu Goru ušao bez kontrole i evidencije.

Kako piše crnogorski CdM, ovu informaciju komentirao je i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora Miodrag Vlahović koji je izrazio poštovanje prema Akoviću zbog te odluke.

“Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić sa kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. Veliko poštovanje za ovog čovjeka”, naveo je Vlahović na Twitteru.

Da je Aković podnio ostavku objavila je i njegova sestra na društvenim mrežama.

 

“Moj brat Vasko Aković danas je podnio ostavku jer su mu njegove kolege kojima je bio šef radile iza leđa i organizovale nelegalan ulazak patrijarha u Crnu Goru bez zvanične procedure. Crna Gora većinski ostaje poltronska, jadna, prodana kao i 100 godina unazad”, rekla je Marina Aković.

 

Izvor: klix.ba

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.