Širom Crne Gore postavljeni bilbordi na kojima se dubrovački velikani prikazuju kao Srbi

Vrijedi pomenuti kako su bilbordi postavljeni baš u vremenu kad Dubrovnik obilježava godišnjice najvećih stradanja u Domovinskom ratu, i to upravo zbog onih koji su na njega pucali, koji su ubijali njegove sugrađane i koji su govorili kako će izgraditi 'ljepši i stariji Dubrovnik'. Njihovi potomci, 32 godine nakon, svojataju dubrovačke velikane tvrdeći kako su Srbi

0

Širom Crne Gore postavljeni su bilbordi na kojima se dubrovački velikani prikazuju kao Srbi, prenosi Dubrovački dnevnik.hr

Podsjećamo, Portal In4s pokrenuo je kampanju ‘Ponosni na svoje sprsko’, a jedna od prvih aktivnosti je postavljanje 50 bilborda po Crnoj Gori koji će, kako navode, ‘podsjećati stanovnike na srpsko porijeklo i identitet’.

Osim što postavljaju bilborde na teritoriji druge države, na njih su uvrstili i neke Dubrovčane, čime se ponovno događa svojatanje najboljih kroz dubrovačku prošlost od strane onih kojima se očito sviđa ideja ‘Srpskog sveta’, piše Dubrovački dnevnik.

Bilbordi su postavljeni u gradovima duž Boke kotorske. Na njima se, između ostalih, nalaze Ruđer Bošković, Valtazar Bogišić, Medo Pucić, ali i Korčulanin Antun Fabris.

Da bi licemjerje bilo još veće, prema pisanju ovog medija, sramotnu kampanju predstavljaju kao onu koja je ‘Srbima na ponos, ali ne i na štetu drugih naroda koji s njima žive’.

Vrijedi pomenuti kako su bilbordi postavljeni baš u vremenu kad Dubrovnik obilježava godišnjice najvećih stradanja u Domovinskom ratu, i to upravo zbog onih koji su na njega pucali, koji su ubijali njegove sugrađane i koji su govorili kako će izgraditi ‘ljepši i stariji Dubrovnik’. Njihovi potomci, 32 godine nakon, svojataju dubrovačke velikane tvrdeći kako su Srbi.

 

Izvor: pobjeda.me

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.